Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 30. rujna 2009.

Izvješće iz ašrama 8/2009 (2/2)


Zadnju večer Swami se je obukao kao Majka Kali te napravio ritual uništenja demona (Mahishasura). Upozorio nas je unaprijed da će scena biti okrutna da se ne prepadnemo. Demona je glumio Pritala. Mislim da se on usrao u gaće te pobjegao prije vremena ostavivši glavu demona posred podija. Jer da nas nije Swami pripremio na scene mislim da bi ljudi bili isprepadani. Swami je u jednoj ruci imao mač te je nakon plesa kada je svirao Aye Giri Nandini recital rasjeckao dvije stabljike iz koje je protekla krv (unaprijed pripremljena scena) te nakon toga glavu demona (lutke) koju je Pritala nosio. Lice mu je bilo krvnički obojano kao kada Kali Ma uništava naše unutrašnje demone ljubomore, zavisti, mržnje, tuge, straha i sl.

Naravno nakon toga imali smo ples sa štapovima tzv. Raasa Leela ples sa Swamijem na čelu.

Jučer nakon yagne meni osobno je bilo dirljivo kada je izvadio veliku hrpu sarija te najprije dotakao murti Kali Majke te nakon njenog blagoslova nadodao svoj te jedan po jedan bacao jednoj po jednoj mataji. Svaka je dobila po jedan sari. Gauri, poljakinja, koja inače voli crnu boju izgledalo je da neće dobiti sari. Swami ju je pogledao te rekao, Ah, ti ono voliš samo crnu boju. Obično su sariji prekrasnih boja, nikada crne. Međutim on je u jednom trenutko prišao oltaru te odnekud iskopao crni sari. Kako se taj sari našao baš tamo nitko ne zna. Ali kada je zamahnuo sari prema njoj to je izazvalo bujicu smijeha i veliki pljesak. Dirljivo je bilo vidjeti kako sa svakim ima osobni odnos te nikoga nije zaboravio. Majka je bila velikodušna prema svima.

Puno prekrasnih bhajana smo pjevali posvećeno Majci u njenim različitim aspektima. Puno plesa je upotpunjavalo sve dane. U početku stidljivi gosti kasnije su toliko bili slobodni da nikakav poticaj sa strane nije bio nužan da bi se podigli na noge i zaplesali osim možda nekoliko glazbenih taktova. Hvala ti Guruji. Hvala ti Majko!

Jagadambe Mata ki...... JAI!