Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 7. svibnja 2015.

Knjiga “Just Love – Samo Ljubav”

“Volio bih vas poučiti jednoj jednostavnoj meditaciji. Samo sjednite i opustite se. Vidite, živimo u svijetu energije. Što god činimo stvoreno je od energije. Ako ne jedemo, tijelo će nam propasti. Treba nam energija, i ta energija uvijek teče, ali postoji i jedna uzvišenija vrsta energije koju uvijek trebamo. Koja je to? Ljubav. Ta energija uvijek teče. Što god činili, činimo da bismo dobili ljubav, ništa drugo, jer u ljubavi ćemo imati mir, u ljubavi ćete naći ono što tražite. Ali da bismo dosegnuli tu ljubav, moramo se i potruditi. Ne možemo samo sjediti i reći: „Dobro, ja u sebi imam ljubav.”, i to je to. Ona jest već tu, ali može ojačati. Tu energiju možete iskoristiti u postizanju vlastitog buđenja.
Sada sjednite i pokušajte ne razmišljati. Čak i ako razmišljate, ne hvatajte se za svoje misli. Nije to teško, to je vrlo jednostavno.

Vođena meditacija

  • Sknjiga-solo-promotavite dlan ispred srca ne dodirujući prsa. Samo stavite dlan ispred prsnog koša u razini srca. Zatvorite oči.
  • Usredotočite se na disanje – udisaj i izdisaj. Ne zadržavajte dah. Udišite i odmah izdišite.
  • Ne zadržavajte se na svojim mislima. Čak i ako one dođu, pustite ih da prođu i odu.
  • Opustite se. Opustite ruke, posebno onu koju držite ispred srca.
  • Sada stavite ruku na srce, bez pritiskanja. Samo je stavite i osjetite milijarde energetskih titraja kako teku kroz vaše srce, kroz svaki dio vašeg tijela.
Jeste li nešto osjetili? Što? Ako niste osjetili ništa, pokušavajte i dalje. Vrlo je jednostavno. Trebate samo uspostaviti kontakt sa samima sobom. Vidite, mi moramo probuditi ljubav koja nam je tako dragocjena, a uvijek je zadržavamo za sebe. Kad ste zaljubljeni, što volite činiti? Davati, zar ne? Volite širiti tu ljubav. Na isti način, kad ste probuđeni, Božja će milost teći kroz vas, izaći ćete iz stanja sna u koje sami sebe uvijek dovodite.”
– Sri Swami Vishwananda, “Just Love – Samo Ljubav”

Knjiga “Just Love – Samo Ljubav”

Je li vam se sviđala ova meditacija? Ona je dio knjige “Just Love – Samo Ljubav” koja sadrži učenja Sri Swamija Vishwanande. U njoj ćete pronaći više meditacija i inspirativnih duhovnih učenja. Ova knjiga nije obična knjiga o duhovnosti. Ona opisuje ljubav o kojoj se već govorilo – napokon, nema se što novoga dodati mudrosti svetih spisa Istoka i Zapada. Pa ipak, o toj ljubavi govori se na nov način
Knjiga je već prevedena na nekoliko jezika, i postala je velika inspiracija za mnoge. Početkom ove godine prevedena je i na hrvatski jezik. Ako osjećate da je ovo knjiga za vas, naručite ju putem e-mail adrese: croatia@bhaktimarga.org