Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 12. siječnja 2011.

Govor Swamija Vishwanande dan nakon Babaji-jevog dana (01.12.2010.) - drugi dio

Tada naravno zbog potrebe svojih učenika i njihove čežnje da ostane izabrao je da će ostati u ovom svijetu fizički i duhovno do kraja vremena. Nije ograničen materijom, niti dualnošću ovog svijeta. On je ovdje fizički i duhovno u svojoj potpunosti. Nekim ljudima sam objasnio kako je kad sam bio tamo s njim, kako su njegovi učenici koji su oko njega uvijek povezani s njim. Čak i oni koji su svugdje rasprostranjeni po svijetu ili u Indiji, stalno ujedinjeni s njim. Nema vremena da on nije prisutan s njima ili oni s njim. To jedinstvo učitelja s učenikom.

Taj dan kojeg smo jučer slavili je kao ponovno rođenje, ali nije rođendan nego je na taj dan donio odluku da će ostati ovdje za čovječanstvo i pomagati, ali kroz tu odluku je također bio Jagadguru i Satguru mnogih božanskih utjelovljenja.

Bio je guru od Gurunanaka, Kabira, Shankaracharija, i drugih. I još uvijek je tu, kad god ga pozovete, čak i ako ga ne osjećate, on je prisutan. Dao je obećanje da ako ga netko iskreno pozove tri puta on će doći i biti pored te osobe. Ne treba puno, samo je pitanje iskrenosti. Koliko je netko iskren prvo sam sa sobom? Ako je netko iskren sam sa sobom, tada daje sve od sebe da dođe do lotosovih stopala gurua. I kad dođe do tog stanja tada se milost učitelja preljeva na učenika. Najprije na devotu, onda se devota transformira u učenika. Velika je razlika između učenika i devota. Zato je Krishna rekao, postoji mnogo devota u svijetu ali samo nekoliko učenika koje možeš pobrojati na prste moje ruke. Ali naravno Krishna ima mnogo ruku, ne samo dvije ruke...(smijeh)

(nastavlja se)