Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 15. prosinca 2009.

On je blizu - iskustvo učenice



Imala sam blizak susret s Babajijem u dvije prigode. Prvi susret dogodio se kad mi je došao u snu kao izrazito čarobno, sjajno biće koje bi teško bilo opisati riječima. Prilikom idućeg susreta pojavio mi se u meditaciji prije otprilike mjesec dana. Duže vrijeme imala sam teškoće u privatnom i poslovnom životu. Pored toga, mjesecima sam bila bolesna te živjela u konstantnoj boli, ali i financijskim problemima. Kao posljedica toga počela sam bježati od duhovnog života. Svakodnevna duhovna praksa, meditacija i molitve sve su mi teže padale.

Polako sam počela padati sve dublje u tamu. Osjetila sam da nakon mnogo godina ponovno padam u kandže depresije koja ovoga puta neće tako lako nestati. Ipak, kada je situacija bila jako teška i kad sam se osjećala potpuno osamljena, nešto mi je govorilo: ustani, uzdigni se još jednom, ti to možeš, sjedni, diši polako, pokušaj nakratko misliti na Boga. Tako sam i učinila. Iako su mi suze tekle niz obraze i grlo mi se stisnulo od boli te nisam vjerovala u ono što radim. Počela sam moliti. Prošlo je neko vrijeme, nemam pojma koliko dugo i onda mi se pojavila blistava figura Babajija – proziran, zračeći predivno svjetlo. Osjetila sam da više nisam ista osoba. Osjetila sam ogromnu ljubav. Ova ljubav je počela ispunjavati sve stanice moga bića. Osjetila sam mir i spoznaju da nisam sama i da nikada neću biti sama. On će uvijek biti sa mnom.

Vjerujem da je On uvijek sa svima nama. Možda je osobito prisutan kada nam se čini da nema ničega. Znam da ne bih uspjela da mi On nije pomogao. To je bilo pravo čudo.
Za mene, Babaji je čista Ljubav. Jednostavno, Ljubav koju svi žele spoznati. Prije sam mislila da je najveća sreća biti voljen. Sada razumijem da ustvari suprotno donosi sreću, a to je voljeti druge.

- Elisabeth iz Poljske