Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 10. veljače 2010.

Učini svoj osmijeh dostupnijim


Istraživanje koje je provedeno u Engleskoj pokazalo je da se beba smije 400 puta na dan, adolescent 17 puta, dok se odrasla osoba uopće ne smije. Što je netko uspješniji to ima ozbiljnije lice. Je li grubost znak uspjeha? Je li stres znak boljitka, rasta ili digniteta?

Morate se više smijati. Svaki dan, svako jutro pogledajte se u zrcalo i dobro se nasmijite. Znate li što se događa kada se smijete? Svi se mišići vašeg lica opuštaju. Živci u mozgu se opuštaju te dobivate na samopouzdanju, hrabrosti i energiji. Znate da je vaš osmijeh jako krh! Samo jedan telefonski poziv dovoljan je da vam osmijeh nestane. Ali kakva samo strka se stvara oko vaših osjećaja? Skupite ih i bacite u ocean. Jednom kada se riješite 'osjećaja' možete biti sretni. Samo promotrite zašto klonite duhom. Jer vam je netko rekao nešto glupo. A zašto je rekao glupe stvari? Jer je ta osoba imala neko smeće koje je trebala izbaciti a baš ste vi u tom trenutku bili ondje spremni da ga primite! Jednom kad ste primili to smeće držite ga strastveno. Molim vas lijepo, probudite se!

Nemojte da vam itko oduzme osmijeh. Obično svoju ljutnju slobodno dajete, a smiješak rijetko kao da je on skupocjen. U neznanju ljutnja je jeftina, a osmijeh skup.U istinskoj spoznaji osmijeh je slobodan poput sunca, zraka ili vode, dok je ljutnja veoma skupocjena, poput dijamanta. Učinite svoj osmijeh jeftinijim, a ljutnju skupom! Ovdje ste došli sa velikom svrhom. Zapamtite to.

Prihvatite izazov: "Neka dođe što dođe; ja ću se danas smijati i biti sretan!"

Smijte se više!

Jai Gurudev!