Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 3. ožujka 2010.

Mahashivaratri 2010. (četvrti dio)


Ali naravno, nemojte misliti „ok, otići ću tamo na to mjesto i umrijeti tamo te tako si priskrbiti Shivin daršan.“ Morate zaista biti čisti u srcu, znate! Morate zaista razvijati devociju. Kao što je dječak u priči plamtio devocijom, osoba mora razviti takvu devociju i predanost – tada ćete susresti Gospodina. Ako imate povjerenja u same sebe, znajte, ne mislite da On ne zna. On zna i neće nikada dopustiti čak niti da imate njegovu Milost. Ako ste čisti i iskreni u srcu On će vam dati sve, čak i bez vašeg traženja. On će dati. Čak i ako ne znate niti jednu mantru, molitvu, ništa. On ne mari za to, ali ono za što mari jest ljubav u vama. I to morate razvijati. I to se ne radi samo kada kažete „da, volim te Gospodine Shiva“, mislim pomoći će, ali morate kopati duboko u sebi, morate dostići srž unutarnjeg srca, ne vanjskog srca, već srž unutarnjeg srca i neka se ta ljubav i devocija probudi.Tada vas On može blagosloviti. Na isti način je blagoslovio dječaka u priči.

On je neprekidno uprisutnjen posvuda. Brahma, Vishnu i Shiva, tri kozmičke energije stvaranja, održavanja i razaranja, koje tvore ravnotežu ovog Univerzuma, prisutne su zapravo neprekidno unutar nas samih. Prošle godine to sam objasnio, i neću ponovno objašnjavati ove godine. No naše tijelo, mnogo puta sam to rekao, stvoreno je od mnogo, mnogo malih Božanstava. No moramo moći imati vremena pogledati, ne uvijek usmjeravati se na van njegujući u umu misli tipa „ok, hoću ovo, hoću ono, hoću to - stalno“. Ne, moramo željeti Gospodina. Ako ga tražimo iskreno, On će nam darovati Sebe. Jer on je uvijek prisutan, On sjedi u vašem srcu stalno. On je svugdje posjednut na svakom dijelu vašeg tijela, samo čeka Tebe da napraviš prvi korak ka buđenju. I trenutak kada napravite prvi pokret, On će zasigurno napraviti ostatak i vi ne morate činiti ništa.

I Gospodin Shiva je kao što smo rekli „Bolanath“. On je čist, On je Onaj koji radosno daruje sve što vi zaželite i zajedno sa Njim je boginja Parvati, njegova družica, znate, koja jest Shakti, i svi vi primate blagoslov Maha Lakshmi koja je boginja blagostanja. I odustanite svi već jednom, pogotovo tijekom ove posebne noći, pokušajte zaboraviti na sebe, na sebe kao tijelo, sebe kao um, zaboravite, zaboravite sve vaše poslove, zaboravite sve brige, sve stvari koje su na van i iskreno recite Shivi: „Molim te, ustoliči se u mojem srcu, otkrij se i ukoliko nisam dovoljno čist/čista, očisti me. Kao što Ganga izlazi iz tvoje glave čisteći i oslobađajući ovaj svijet, zatražite Ga da očisti vaš um i vaše sebstvo kako biste ga mogli realizirati unutar sebe. Možete susresti Shivu u svakom trenu bilo gdje da se zateknete. I bilo kad da Ga zatrebate, možete ga zvati. I na kraju, možete imati Njegovu viziju tako da se nećete morati ponovno roditi. Samo jedan pogled na Njega dovoljan je da vas u potpunosti oslobodi. Jai Gurudev!

(svršetak)