Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 10. rujna 2012.

Novosti u Shree Peetha Nilaya

Ima već mjesec dana da smo preselili hram. Slika gore prikazuje naš novi oltar s murtijima. Sada je mnogo ugodnije kada su zidovi oličeni, kada svjetla funkcioniraju, s novim tepihom i zavjesama, kao i dodatnom izolacijom protiv hladnoće koja je postavljena ispod prozora. Tu su, zatim, i novi radijatori kao i protupožarna vrata koja vode do novog drvenog platoa (slika dolje) gdje se ponekad, kada je lijepo vrijeme, održava Om Healing.

 Slika dolje prikazuje Swamijevo sjedalo sa zadnjeg daršana. Rad je to vrijednih ruku Mataji iz Portugala, Varadhe. Ovaj put je odabrala rozu boju kao dominantnu. Iako se pribojavala da Guruji neće biti oduševljen izborom boje ipak njegov komentar je bio više nego pozitivan.
Ovo ljeto u Springenu nije bilo izraženo; zapravo gotovo da ga nije ni bilo. Uglavno je bilo oblačno i toplo, ali ne i vruče. Malo više sunca ima ovih rujanskih dana, ali se isto osjeća nadolazak jeseni-zime. Ponukani iskustvom prošle zime, ove godine smo se na vrijeme pripremili za dugo razdoblje hladnoće. U samo nekoliko tjedana uspjeli smo pripremiti stotine kubika drva spremno za ogrijev (slika dolje).

Počeli su i radovi na donjem parkingu gdje će se izgraditi nekoliko natkrivenih parking mjesta, posebno za naš bager.
 Radovi se odvijaju na sve strane. Na slici vidimo vrijedne ruke dvojice sevaka kako pripremaju zemlju radi zaštite od oborinskih voda.
 Jedan od najvažnijih radova pred otvorenje centra je popravak krovišta nad glavnim atrijem i recepcijom, za zamjenom dotrajalih polukugli koje služe kao svjetlosni prozori. Tu smo angažirali profesionalce.
Slika dolje prikazuje jedna od mnogih nedavno ugrađenih protupožernih vrata. Mnogi od vas, koji ste svih ovih godina posjećivali Shree Peetha Nilayu mogli zapaziti mnoge prostorije bez vrata. Nakon svih ovih godina, napokon smo mogli omogućiti njihovu nabavu i ugradnju.