Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 28. listopada 2011.

Swami Vishwananda u Finskoj


Danas je bila inauguracija hrama u Helsinkiju...

A ime Devi je: Shree Sarva Roga Hara Kamakshi Devi


Slika gore prikazuje Swamija kako pojašnjava mudre za vrijeme tečaja mudri u Helsinkiju...

Sretan Diwali (govor Swamija Vishwananda) drugi dio

Osim Rame, Lakshmi se štuje na današnji dan jer je ona čisto Svjetlo. Ona je ta koja daje shakti, moć održavanja samog života. Ona otklanja tamu i odasjajava Svjetlo koje ona predstavlja. U Indiji je štuju jer je Ona božica bogatstva.

Istina, ona je božica bogatstva, ali bogatsatvo ima više značenja. Ako netko trči za materijalnim ona će mu omogućiti to jer je Ona ta koja daje. Na duhovnom polju ona daje neko drugo bogatstvo - duhovno bogatstvo. Njeno ime u tom aspektu je Bhagyadayini. Ona daje sve kako bi udovoljila štovatelju. Ona ispunjava unutrašnje želje svojih štovatelja ukoliko su te želje kreativne.

Kad se Nju moli za vrijeme Diwalija ona podaruje sreću i radost - na materijalnom, ali i na duhovnom polju. Onaje ispunjenje svega. Ona ne daje samo pola, već sve. Ali ona isto tako reflektira onoliko koliko je osoba predana Njoj. Ako je osoba na pola posvećena tada Ona daje pola. To je pola ispunjenjenosti. To je punina koju možete podnijeti. Ako da više od toga vi to nećete moći podnijeti. Ako reflektirate četvrtinu, ona će dati samo četvrtinu. Ali to je punina koju vi reflektirate. I to je punina koja je vama potrebna. Ali Ona isto tako daje najvišu ispunjenost, 100 postotnu, ali se vi morate naučiti potpuno predati.

Putovao sam svugdje, a rijetko sam vidio one koji su potpuno predani. Vidio sam one koju su napola predani; vidio sam one koji su četvrtinu predani i osminu predani. Ali oni koji su potpuno predani, čak i u Indiji, kažem vam, veoma je rijetko. Nije da nisam vidio takve, jesam, ali veoma malo. Zamislite kad netko to može vidjeti od vani, kako je tek Njoj koja leži unutar i koja čezne za nama da joj se predamo. Voljeti Boga nije laki zadatak, istina je, ali nije nemoguće, jer na putu su mnogi testovi i izazovi koj vam Bog daje, ali samo u svrhu da vas očvrsne, ako ste predani. Ali ako niste predani past ćete, slomit ćete se. Ovaj izbor je na vama. Morate se upitati što uistinu želite. Nije loše odabrati svijet, ali ćete ga onda i dobiti. Štogod duboko u sebi želite Ona će vam ispuniti. Ona će vam sa radošću dati ono što želite.

Na ovaj dan molite božicu Lakshmi koja je oblik parashakti, shakti koja prevladava sve, da vas u Svojoj majčinskoj ljubavi ponese i čuva. Jai Gurudev.