Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 31. kolovoza 2011.

Bhakti Yoga Summer Festival izvješće -3-

Bilo je mnogo dragih i toplih trenutake tog subotnjeg dana. Evo još jedan slikoviti prikaz prije nego pređemo na nedjelju.

Mira je bila toliko opčinjena Emanuelom, dječakom čije je otac Indijac, a majka Njemica. Za lizalicu koju mu je dala dobila je i poljubac. Na žalost moja ruka nije bila dovoljno brza da ovjekoviči taj trenutak, ali ova slika slikana trenutak kasnije može naslutiti kako je to izgledalo.

Nakon noći, koja je bila kraća za mnoge od nas koji smo ostali do kraja koncerta uslijedila je sunčana nedjelja sa još mnogo lijepih radionica i koncerata.

Moje predavanje je bilo zakazano za 11 sati i pojavilo se 25 znatiželjnih duša. Pokušao sam tog jutra pripremiti predavanje, ali ubzo nakon toga sam shvatio da je najbolje da sve ostavim u ruke onih zbog kojih sam tu Guruđija i Babađija.

Predavanje sam započeo Hare Krishna kirtanom dok se svi nisu okupili i opustili. Zatim sam se predstavio te objasnio odakle dolazim i kakav put slijedim. Tada sam im postavio pitanje da mi odgovore što je to Bhakti i kako oni to doživljavaju. Njihovi odgovori su mi dali dovoljno materijala za govor. Nakon 45 minuta shvatio sam da sam govorio dovoljno i da je vrijeme da malo zapjevamo. Vrata od srca mog je bila pjesma koju sam odabrao nakon koje sam poveo meditaciju srca. Nakon petnaestominutne meditacije nitko nije mogao otvoriti oči i izaći iz dubine svoga srca. Tada sam održao još nadahnutiji govor koji je izmamio mnoge suze na licima prisutnih. Sa pjesmom Slušaj slušaj slušaj mog srca glas, završio sam predavanje. Nakon toga, mnogi su mi prišli i zahvalili na nadahnuću. Ja sam objasnio da to ne dolazi od mene nego od mog Gurua koji me je nadahnio te sam im objasnio i pozvao da dođu na daršan Swamija Vishwanande. Nitko od njih nije čuo za Swamija do tada i mnogi su izrazili želju da prime njegov blagoslov.

(pogled prema šatoru u kojemu sam održao predavanje i u kojem se održao spontani kirtan subotnje večeri)

(nastavlja se)