Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 8. lipnja 2010.

Bog Otac govori svojoj djeci (drugi dio)


"Da, ljubav je. To vam želim naznačiti. Ova ljubav je sada zaboravljena. Želim vas podsjetiti na nju kako biste naučili spoznati Me onakvoga kakav jesam, kako ne bi ste bili poput robova, prestrašeni od Oca koji vas toliko voli.

Vidite kako smo u ovoj priči tek na prvim danima prvog stoljeća i zato bih želio nastaviti sa sadašnjim vremenom, dvadesetim stoljećem.

O, kako je samo Moja očinska ljubav zaboravljena od ljudi! Ipak vas tako srdačno volim. U Svojemu Sinu, to jest u Osobi Mojega Sina koja je postala čovjekom, što li nisam sve učinio! Božanstvo je zaogrnuto u čovještvo, ono je umanjeno, osiromašeno, poniženo. Sa Svojim Sinom Isusom proveo sam život rada i žrtve. Prihvatio sam Njegove molitve kako bi ljudi posjedovali jasno označeni put po kojem će uvijek kročiti u pravdi te tako sigurno doći k Meni.

Naravno, shvaćam slabosti Svoje djece; zbog toga sam zatražio od Mojega Sina da im dade sredstva kojima će se ponovno uspraviti nakon pada. Ta će im sredstva pomoći očistiti se od grijeha, kako bi i dalje ostali djecom Moje ljubavi. To su ponajviše sedam Sakramenata te najvažnija sredstva vašega spasenja; Križ i Krv Mojega Sina koja se izlijeva na vas svaki čas dok to želite, bilo u sakramentu Pokore ili Svete Žrtve, usprkos vašem padu.

Draga Moja djeco, već vas dvadeset stoljeća obasipam ovim darovima s osobitom milošću, a s tako siromašnim urodom. Kolika su se mnoga Moja stvorenja koja su postala djecom Moje ljubavi kroz Mojega Sina brzo strmoglavila u vječni bezdan! Zaista, oni nisu spoznali Moju beskrajnu dobrotu. Ja vas toliko silno volim!

Barem vi koji znate da dolazim osobno razgovarati s vama kako biste spoznali Moju ljubav, zbog vas samih, nemojte se strmoglaviti u ponor. Ja sam vaš Otac!

Je li moguće da nakon što ste Me smatrali vašim Ocem i iskazali Mi vašu ljubav, smatrate da posjedujem tako tvrdo i bešćutno srce da dopustim vašu propast? Ne, nemojte vjerovati u to! Ja sam najbrižljiviji Otac! Poznajem slabosti Svojih stvorenja. Pristupite mi, dođite s pouzdanjem i ljubavlju! Oprostit ću vam nakon što se pokajete, čak ako su vaši grijesi gnjusni poput kaljuže, vaša vjera i ljubav potaknutće Me da ih oprostim kako ne biste bili suđeni! Istina je da sam pravedan, ali ljubav iskupljuje sve.

Poslušajte dječice Moja, dopustite da vam iznesem usporedbu i bit ćete osvjedočeni u Moju ljubav. Za Mene vaši su grijesi poput željeza, a vaša djela ljubavi poput zlata. Čak kada biste mi predali tisuće kilograma željeza, ono ne bi vrijedilo kao deset kilograma zlata. Ovo znači da čak s malo ljubavi, velike nepravde mogu biti okajane.

Ovo je veoma bezbrižan način gledanja na Moji sud prema Mojoj djeci, svim ljudima bez iznimke. Dođite k Meni. Ja sam vam tako blizu. Morate Me voljeti i častiti kako ne biste bili suđeni ili štoviše kako biste bili suđeni po beskrajno milostivoj ljubavi.

Nemojte sumnjati! Da Moje Srce nije ovakvo, odavno bi uništio svijet svaki put kada bi zgriješio; ali kao što vidite, Moje skrbništvo se svakoga časa očituje kroz milosti i blagoslove. Iz ovoga možete razabrati kako postoji Otac koji je povrh svih očeva; Otac koji vas voli te nikada neće prestati ljubiti, dok vi to želite.
Dolazim među vas na dva načina: putem Križa i Euharistije!

Putem Križa silazim među Svoju djecu jer sam kroz Križ sproveo Svojega Sina koji vas je otkupio. Za vas Križ je put kojim ćete se uzdići do Mojega Sina, te od Mojega Sina do Mene. Bez Križa nikada ne biste mogli doći k Meni jer je čovjek griješeći navukao na sebe kaznu kojom je odcjepljen od Boga.

Znajte da želim biti spoznat, voljen i iznad svega slavljen. Neka svi spoznaju Moju neiscrpnu dobrotu za ljude, posebno za grješnike, umiruće i sve koji pate. Obznanite im kako želim samo jedno: sve ih voljeti, obdariti ih Svojim milostima, oprostiti im kada se pokaju, te iznad svega suditi, ali ne po Mojoj pravednosti, već po Mojoj milosti kako bi svi bili spašeni i ubrojeni među Moje odabrane. Za okončati ovaj kratak prikaz dajem vam obećanje koje će roditi vječnim plodom. Ovako glasi: ako me dozovete imenom Oca s ljubavlju i pouzdanjem, taj će vam Otac s ljubavlju i milošću sve dati.

Od čovjekova stvaranja ni jedan čas nije prošao, a da nisam obitavao uz njega. Kao njegov Stvoritelj i Otac osjećam potrebu voljeti ga. Nije da ga trebam, već Moja ljubav, kao njegovom Ocu i Stvoritelju, nalaže Mi da ljubim ljude. Stoga prebivam u čovjekovoj blizini, svugdje ga slijedeći, pomažem mu u svim stvarima, opskrbljujući ga svime. Vidim njegove potrebe, njegove muke, sve njegove želje, a Moja najveća radost leži u tome da mu pomognem i spasim ga."

(nastavlja se)