Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 11. veljače 2010.


Dragi svi,

Shivaratri se evo bliži. Jedan od najvećih Indijskih duhovnih festivala proslavit ćemo ovdje zajedno sa više od 350 ljudi. Toliko je naime registrirano za noćenje. Nažalost neke smo morali odbiti jer smo prebukirani, pa će neki tako morati naći smještaj u obližnjim hotelima. Neki će vjerojatno svratiti samo tu noć na proslavu bez najave tako da očekujemo sigurno oko 400 ljudi. Puno posla za recepciju i sobarice koje su morale pripremiti sve sobe i organizirati da svako gost dobije mjesto za spavanje.

Inače program počinje sutra u petak ujutro u 5 sati sa ceremonijom abishekam u normalnom hramu. Zatim se nastavlja u velikoj sali u 18 sati istog dana sa 4 ciklusa abisheka to oko 5 sati slijedećeg jutra u subotu.

Bit će posla, osim za pujarije i kuhare, i onima koji su atma kriya učitelji jer će imati dvije prezentacije u sali za seminare sutra i prekosutra za sve koji su zainteresirani da prime atma kriyu.

Ionako prepun zbivanja festival Shivaratri će biti zaokružen daršanom u nedjelju od 10 sati ujutro u velikoj sali.

Inače u Springenu sniježi, sve je zabijelilo. Zabijelio je i naš oltar, budući da su vrijedne ruke Mataji Arune sašile prekrasne bijele haljine i odjeću svim murtijima u glavnom hramu.

Jai Gurudev i sretan Maha Sivaratri! Om Namah Shivaya!