Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 14. lipnja 2013.

Sri Swami Vishwananda Janmashtami

 Jučer smo proslavili 35. rođendan našeg voljenog Učitelja, Sri Swamija Vishwanande. Dan smo počeli sa skupnom molitvom u hramu. Kao i po običaju uvijek počinjemo sa guru pujom. Pjevali smo bhajane posvećene našem Učitelju. Nakon toga smo otišli u šator gdje smo održali yagnu. Pjevali smo 108 puta gayatri mantru za našeg Učitelja:
Om Premavatara Vidmahe
Sadgurudevaya Dhimahi
Tanno Vishwananda Prachodayat

Nakon yagne bio je doručak. Nakon doručka imali smo liturgiju. Naime, jučer je osim rođendana Swamija Vishwanande bio i dan Sv. Ante Padovanskog tako da smo imali misno slavlje. Za vrijeme crkvenog obreda imali smo inicijaciju četiri novih brahmacharija. Na slici gore možete vidjeti dvojicu od njih nakon inicijacije. S.Vishwakeshwaananda je inicirao Adityu (na slici lijevo), S.Vishwakurunandhanananda je inicirao Tiharija (na slici desno), S. Vishwaanashuyananda je inicirao Madhukara, a S. Vishwachakradharananda Dhanam Jaya, tako da je svaki od swamija dobio po jednog novog studenta/brahmacharija. Naravno i novoinicirani brahmachariji su dobili nova imena i to redom: Chidananda (Aditya), Jaitrayananda (Tihari), Muktananda (Madhukar) i Vasudevananda (Dhanam Jay).

 Poslije ručka imali smo kratko snimanje rođendanske pjesme koje smo odmah poslali našem Swamiju. Uslijedio je i Om Healing na travnjaku.
Večernja molitva sa mnogo bhajana posvećenih našem Guruu....

Yagneshwarananda u akciji...

Nakon molitve išli smo u procesiju pjevanjem mantre: Bhaja Nitai Gauranga Radhe Shyam, Japa Hare Krishna Hare Ram. Zaustavili smo se pred glavnim ulazom te smo nastavili pjevati mantru u više verzija i melodija. I naše Hrvatice Phalguni i Veena su se uhvatile mikrofona te otpjevale jednu verziju. Tada smo pustili balone koje smo prethodno napuhali i na koje smo zakačili poruke. Svatko je imao zadatak da napiše po jednu poruku. Na poruci je bio i pečat Bhakti Marge tako da kome god u okolici i šire doleti balun dobit će i poruku sa našim logom. Bilo je vjetrovito tako da su stotine balone poletjele u svim svjerovima. Kako je polako počela mala kišica otišli smo u zgradu i tu smo nastavili pjevati. Nakon toga prekrasna večera. Velika hvala kuhinji koji su spremali danima kolače i glavno mauricijsko jelo. Večer smo završili sa projekcijom rijeko viđenih slika Swamija Vishwanande iz privathih zbirki.