Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 11. siječnja 2011.

Govor Swamija Vishwanande dan nakon Babaji-jevog dana (01.12.2010.) - prvi dio


Om Satguru Brahma Kripa Nidhe,
Jagadguru Kripa Nidhe,
Sarvaguru Swarupaya,
Babaji Sharanam Prapadye


Ovu mantru koju sam upravo recitirao izvode Babajijevi učenici u Indiji, kad god on dolazi ili kad daje satsang oni uvijek pjevaju tu mantru prije.

Jučer nisam mogao biti s vama, ali čujem da je bilo lijepo. Tko će mi reći šta smo jučer slavili? Recite mi? Neke škole tvrde da je taj dan Babajijev rođendan. Što zapravo nije, jer Mahavatar, neki kažu, da nije rođen a drugi kažu da je, ali zapravo Mahavatar ne otkriva svoje rođenje kao i svi veliki avatari. Izabrao je povučen život te neće biti fizički prisutan u ovom svijetu, nego da će služiti čovječanstvu skrovito. Zato ne otkriva svoje roditelje niti dan rođenja.

Ono što su učenici oko njega znali, jer s vremenom na vrijeme je nešto otkrio pojedinim učenicima, je to da kao i svi drugi avatari ne može ići protiv zakona prirode, što znači da se morao roditi i imati roditelje, ali nikad nije otkrio ime roditelja. Sigurno je da je imao i sestru, pa tako je imao i majku i oca. Učenici znaju da ima oko 5 tisuća i više godina, jer se manifestirao... zašto kažem manifestirao? Zato što je on manifestacija volje ne zato što je morao biti ovdje nego je tako odabrao. I na taj način svojom snagom volje se pojavio, utjelovio prije otprilike 5 tisuća godina. Ali oko 3 tisuće godine od kad se pojavio u njemu je narasala potreba da napusti ovaj svijet; to se zbilo otprilike 277. godine ove era, kad je njegova sesetra to čula koja živi u Varanasiju, pošto je starija, pozvala ga je i pitala: "Čula sam da želiš otići? Tada ona kaže: "Ali koja je razlika za tebe da li si u svom vrhovnom stanju ili ovdje, kad si ionako transcendentirao ovu dualnost, za tebe nema razdjeljenosti već samo jednota; nema razlike jesi li si u svom krajnjem prebivalištu ili u ovom opipljivom svijetu, ti si prisutan svugdije, ti si sveprisutan."

(nastavlja se)