Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 21. veljače 2010.

Poruka od Madone i još neka promišljanja


Poruka od Madone Steli:

"Sve što kažem ne možete sprovesti u djelo jer niste budni. Ne trošite vrijeme na ništa drugo nego na sjećanje na Mene; probudite se u Meni, tako da Moje riječi imaju plodno tlo."


Moja promišljanja (Nainaa):

Ne sudi Gurujija, on korača stazama duha gdje tvoja noga još nije kročila. U sve drugo sumnjaj, samo ne u njega, pa čak i ako te grdi, ako ti okrene leđa, ako ti se ne obraća... on te uči kako da ga sretneš onkraj čina, akta, odnosa... u sebi... možeš da ga sudiš samo zbog ljubavi...

Nema potrebe za spašavanjem svijeta, nitko ne mora znati za tebe... dovoljno je da ti znaš što je svijet...

Ako Gurđiju pošalješ SMS iz srca, pa makar i na krivu adresu, on će je
dobiti, jer je On na svim adresama....

Ono što vidimo u drugima njima daje mogućnost da to isto vide u nama... Najveći dar koji možemo dati jedni drugima jeste vidjeti tko uistinu jesmo; vidjeti jedni druge kroz naš ego, jer svi činimo slične greške, samo u drugoj ambalaži. Spoznati da smo dar jedni drugima je blagoslov i oslobođenje...

Kao što nepotpuna i krivo postavljena jednadžba iz automatiziranog udžbenika ne može dati pravi rezultat, tako i ti ne možeš dobiti prave odgovore dok ne shvatiš da nije stvar u pitanjima nego u ONOM u tebi koji postavlja pitanja.

Ne brini o ničemu - samo voli - jer ljubav je najbolji bankar: s kamatama se umnožuje. Hvala Bogu nju ne može uhvatiti recesija.

Dok si se budio u ovostranom, bez obzira što su ti prodali mapu, put do ovog Blaga nema garanciju. Osim što postoji prečica: zove se ljubav. Danas mnogi ne vole putovati prečicama, na duge staze je sigurnije, a uz put se i izgube ne znajući da su u ljubavi i suze slatke.

Ima jedna tajna: LjUBAV JE BOG; GURUJI JE LJUBAV. Ako znaš tko je tvoj Guruji, nema potrebe za riječima: dovoljan je jedan njegov treptaj oka.

Guruji, sve je za tebe i od tebe!

TVOJE DIJETE MOLI

Ove noći duge
Iz tvojih sam ruku mjesečinu pila
Gledajući... Majko...
Koliko te bole Tvoje djece tuge
Pa si zlatne suze
Među zvijezde skrila...

Premila, Prečista,
Nikad više - nikad ne plači zbog mene!
Nek duša zablista
Svime što je sveto.
Dušo duše moje... sjeno moje sjene...

Tvoje dijete moli
Neka čaša moja ne zagrabi sama
U tvoj zlatni zdenac.
Za svu moju braću
Kada suncu šapneš
Pomoć ću Ti, Majko,
Da napraviš vijenac.

Nainaa