Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 1. kolovoza 2012.

Hodočašće


India -dojmovi  10.06.-27.06.2012
Putovanje u Indiu se završilo. Dojmovi se polako slažu i dok gledam slike još je sve svježe, kao da je jedan dio mene još uvijek gore na 3000 m u Himalayama.
Putovali smo zaista puno, posjetili smo 4 glavna hinduistička mjesta hodočašća koja se zajedno zovu Chardham Yatra: Yamunotri, Gangotri, Kedarnath, Badrinath, uz 18 km trekking na sam izvor rijeke Gange, a to je glečer na 4120 m Gaumukh glečer. Prizori i planinski vrhovi oduzimaju dah. Vidjeli smo razna svetišta i drevne hramove, mnoge sadhue ili mudrace koji žive u pećinama odvojeni od svijeta. Neki su u tišini, neki rado primaju goste. Puno Indijaca je baš u ovom periodu godine na putovanju i hodočašću tako da sam se osjećala kao dio jedne velike i drevne kulture, ali i mnogo više od toga.
Izdržala sam visoke temperature u Rishikeshu, u autobusu kad nije bilo AC-a, a vozilo se po 7-10h, naporno hodanje i malo spavanja, trbušne tegobe i opći umor ali nekako sve to prođe lakše uz Swamijevu riječ podrške i bezbrižan osmjeh. Uživali smo u zajedničkom druženju, indijskoj hrani, pjevanju bhađana  i djeljenju priča i dojmova s putovanja. Hvala cijeloj grupi na odličnoj energiji, podršci i ljubavi!
S ljubavlju,
Pushpami
***
U rujnu slijedi još jedno hodočašće u Indiji, doduše bez Swamija, ali vjerojatno isto uzbudljivo pod nazivom: Sacred Himalayas i to od 16. rujna do 04. listopada. Kliknite na sliku i tu ćete naći više informacija. Ili se obratite direktno Triambhakeshwari na:  triambhakeshwari@atmakriya.org