Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 18. ožujka 2013.

Požarni alarm u Shree Peetha Nilaya



Jai Gurudev dragi prijatelji, prošli tjedan smo imali lažni alarm. Kako je centar sada službeno otvoren (ceremonija otvorenja će se održati početkom svibnja), ukoliko se oglasi alarm vatrogasci iz 19 okolnih mjesta dobiju istodobno dojavu i moraju u što kraćem roku doći na uvid (čak i kad se radi o lažnoj uzbuni). Svaka intervencija je jako skupa. Tako i ova kada se alarm aktivirao u sakristiji zbog tamjana. Ovo važi kao upozorenje svim potencijalnim gostima da svaka vatra ili dim kojeg uzrokuju skupo će ih stajati. Zato dragi gosti oprez. 

Igrom slučaja Guruji je bio na mjestu događaja te se sve odigralo u veselom tonu. Čak se pred vatrogascima pomalo sramežljivo držao oblačeći izraz krivice na licu. 

Vatrogasci su vrlo brzo došli (oko 7 min) u punoj spremi. Resetirali su alarm i provjerili mjesto koje je aktiviralo uzbunu. Naravno nekolicina nas je tu vjerno uz učitelja stajala sa svojim prenosnim kamerama i mobitelima pazeći da nam ne uteće niti jedan detalj. 

Nismo se ni mogli oteti dojmu da ovaj alarm nije bio slučajne prirode jer smo svjedočili interakciju našeg voljenog Gurua s vatrogascima koji su nam zapravo susjedi. Vidjeli smo kako su njihove aure promijenile kvalitetu i kako su bili opušteni uz Swamija Vishwanandu. Tko zna, možda je ovo samo jedan veliki početak novog života za neke od njih...