Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

subota, 23. srpnja 2011.

Gurupurnima 2011 (govor-završetak)


Slijedećeg dana bio je daseti dan Navaratrija – Darshami. Ovo je dan kada odnesu Majku kako bi je uronili u vodu. Ujutro trebaju napraviti molitvu i pripremiti zaslađenu rižu za Majku. Rižu su postavili pred kip Majke. Otac je radio molitvu i dok su mu oči bile sklopljene kćer mu je prišla i počela jesti. Onda je otvorio oči i bio šokiran i pitao je što je to učinila. "Ovo je za Majku. Zar ne želiš da završim moju molitvu?"

Ona je ponovo skuhala prasad. Isto se dogodilo. Treći put se ponovila ista priča. Ovaj put je bio veoma ljut. Rekao joj je, "Slušaj me, ti prekidaš moju molitvu. Zar ne želiš da završim moju molitvu? Žalim što sam te doveo kući. Trebao sam te ostaviti sa tvojima. Ona će na to majci, "Majko, otac mi reće da se vratim kući."

U međuvremenu otac završi sa molitvom i tada shvati da nema njegove kćeri i tada je pokuša svugdje tražiti i nije je mogao naći. Tada je shvatio da je sama otišla kući, koja se nalazila u susjednom selu. Tada je odlučio vidjeti je i tražiti za oprost zato što je rekao mnoge stvari i bio ljut na nju. I kada je došao do sela i vidio kćer bio je jako sretan i vidjevši je reče joj, "Zašto si naprasno otišla bez da si se oprostila ili da te sam odvedem do tvojih?" Tada mu ona odgovori, "Oče, nikada nisam ni došla s tobom."

"Što kažeš da nisi nikada došla sa mnom? Ovog jutra sam te naljutio i rekla si mi da više nečeš dolaziti sa mnom." Ona mu reče, "Ne, kada si stigao do mojih, odbio si. Kako bi došla s tobom?" Tada je shvatio da je za vrijeme devet dana to bila Božanska Majka u tijelu njegove kćeri.

I zato kada je nudio hranu Ona ju je uzela i jela jer ju je Njoj nudio. Na taj način Bog nam može doći u bilo kojem obliku. Čak i kroz ljude koji su oko vas.

Bila je jednom jedna osoba na Mauricijusu koju sam poznavao. Taj mladić je bio očajan sa svojim životom i to sve zbog djevojke. On bi se zatvorio u sobu i uzimao bi mnoge tablete. Ja sam bio kod svoje kuće iznao sam za tu situaciju. Brzo sam dojurio do njegove kuće i rekao sam njegovoj majci gdje ti je sin. Ona mi na to reće da spava. Ja joj kažem da ne spava. Otišao sam do njegove sobe i odveo do bolnice. Onda sam otišao. Za vrijeme dana došao sam mu ponovo u posjetu, ali to nisam bio ja. Ja sam bio kod kuće, a drugo tijelo je bilo tamo. Ja sam ga pitao što je to učinio i utješio sam ga da će sve biti u redu. Na taj način Bog ima mnogo tijela. Zato je i Majka rekla, "Oni koji zatraže i bit će im ispunjeno!" Jai Gurudev!