Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 9. svibnja 2011.

Uskrsnuće Isusa Krista - kratko obračanje Swamija Vishwanande


Čitajući evanđelje vidimo da je Krist, Sin, prije nego li je došao, poslao glasnika koji se pojavio da mu pripravi put. Isto tako, kada se guru inkarnira, nikada se sam ne inkarnira. Uvijek s njime dolaze i drugi. Iako su apostoli došli kasnije, oni su već bili spremni, jer su u potpunosti sišli odozgo.

Kao što vidite Kristova poniznost kroz smrt, kroz nošenje križa, i trećeg dana uskrsnuća, pokazuje da je On bio iznad tijela, pokazujući time da je Bog izvan života i smrti. I tako je ponovo uskrsnuo. Oživio je ponovo i time pokazao da unutar čovjekova tijela leži duhovno tijelo i kada je osoba u dodiru sa tim duhovnim tijelom ona je povezana sa unutrašnjim Kristom. Osoba u sebi probudi Krista. Zato je Krist i rekao, “ja sam put, istina i svjetlo. Nepostoji put osim preko mene do Oca”, što znači sve dok osoba ne postane poput sina Božjega.

Isto tako, ako ljudi ne postanu poput svetaca koji su se sjedinili s Kristom, spoznaja ili punoća Božje misterija i dalje ostaje skrivena umu čovjeka. Tek kada je osoba u zajedništvu sa Kristom, kada smo u zajedništvu s Bogom i kada je ova Ljubav probuđena – ne ljubav kakvu znamo iz uma, već Ljubav koje se nalazi duboko u unutrašnjem Sebstvu – iz dubine vašeg srca ova Ljubav biva probuđena, tada Krist djeluje kroz svakoga.

Krist je uskrsnuo! (Christos Anesti!)
Uistinu je uskrsnuo! (Alithos Anesti!)