Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

PISMO BABAJIJA – Predaj sve


Sjedim ovdje u Himalajama i sjedim u svakom srcu. Vi zovete moje ime, ja vas čujem i odgovaram svima – neki me čuju, mnogi ne. Zašto? „Svaka stvar ima svoje doba“, Biblija nam kaže. Ovo je istina. Kako to da su neki ozdravljeni, a neki ne? Neki slijede „izravan i uzak put“, a mnogi ne. Kako netko krvari za Bogom, a većina ne? Moji prijatelji dovedite sebe na mjesto u vremenu i prostoru gdje vaša svjesnost prebiva u sadašnjosti i događajima koji se dešavaju po prirodi stvari. Ondje, vi možete proširiti svoje umove u veće znanje i mudrost te možete pronaći mir u svim stvarima koje vam Božansko šalje i koje vam ne šalje. Ovo jest predavanje, i teško je sve dok ego živi i ima kontrolu. Morate pobijediti ovaj ego koji se napuhao izvan proporcija od onog izvornog kojeg je Stvoritelj dizajnirao!

Mi kažemo ovo uvijek iznova i sve dok to ne iskusite sami, uvijek ćete postavljati pitanje sami sebi i onima koji vam pomažu na vašem putu, „O putnički hodočasnici“. Zašto ja govorim kroz ovu učenicu, često, u biblijskom žargonu i Kristovim riječima, neki me pitaju? Mogu vam reći da je poruka i život Krista jednako vrijedeća danas, kao što je to bilo u njegovo vrijeme. Nije važno kojeg Učitelja netko koristi kako bi prenio poruku Božanske Istine! Svi su bili prosvijetljeni i dan danas su sa vama. Svi smo povezani u spirali Stvoriteljevog dizajna, zauvijek postojeći u vječnoj Ljubavi koja dolazi iz Božjeg Srca. I tako jest. I tako će uvijek biti!

Zapisano je u Zemaljskim kronikama: „Ono čemu se opireš, ostaje!“ Pa, ovo je istina. Da bi se nečemu opirao, čovjek mora o tome misliti i to držati u prvom planu u umu, zar ne? Zato, stoga, ta stvar za koju potrošiš svoje vrijeme misleći o njoj, dajući joj energiju, stvaraš je moćnim umom koji je Bog podario čovjeku. Neka budete vi oni koji kontroliraju ovaj um i stavljaju u prvi plan ono što želite biti, a to je uživati, stvarati.

Nadalje, tu je i uvijek-prisutna karma koju trebate uzeti u obzir, zar ne. Također se možete riješiti te karme na način da je predate svom učitelju. Tijekom Darshana, Swami Vishwananda uistinu preobražava dio vaše karme svaki put kada sebe date ispred njega. Zapamtite, kada ste pred njegovim stopalima, do stupnja u kojem se predajete, do tog stupnja Božansko ima dopuštenje, po svojim vlastitim zakonima, poslati vam milost koja dolazi, neizbježno i po njegovom dizajnu, zajedno s predavanjem. Moji prijatelji, tajna besmrtnosti leži u predavanju. Cijelo Zemaljsko iskustvo leži u predavanju sebe potpuno Božanskim principima življenja života.

Mnogo primjera vam je dano kako se predati. O tom potpunom predavanju možete čitati u pričama o svecima, mučenicima i avatarima koji su došli da „vam pokažu put“. Među njima su Ram, Krishna, Buddha, Isus Krist i oni suvremeni kao što su Lahiri Mahasaya, Paramhansa Yogananda i Shirdi Sai Baba. Kao što znate postoje još mnogi drugi. Jesu li njihovi životi bili oslobođeni nevolja ili bolesti ili smrti tijela? Božanski Plan Stvaranja poziva ove stvari da se dogode i da se iskuse u tijelu. Zašto? Iskreno, u ovom vremenu čovjekov um neće prihvatiti istinu ovog Božanskog Plana Stvaranja. Zato vam Bog uvijek iznova govori ono što možete razumjeti pa opet vi odbijate to potpuno napraviti – predati sve Bogu – sve. Svaka Stvar ima svoje doba:

Propovijednik 3:1-8

Biblija , Kralj Salomon

Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme.
Vrijeme rađanja i vrijeme umiranja;
vrijeme sađenja i vrijeme čupanja posađenog
Vrijeme ubijanja i vrijeme liječenja;
vrijeme rušenja i vrijeme građenja.
Vrijeme plača i vrijeme smijeha;
vrijeme tugovanja i vrijeme plesanja.
Vrijeme bacanja kamenja i vrijeme sabiranja kamenja;
vrijeme grljenja i vrijeme kad se ostavlja grljenje.
Vrijeme traženja i vrijeme gubljenja;
vrijeme čuvanja i vrijeme odbacivanja.
Vrijeme deranja i vrijeme š§ijenja;
vrijeme šutnje i vrijeme govorenja.
Vrijeme ljubljenja i vrijeme mržnje;
vrijeme rata i vrijeme mira.

(Ova „Pjesma Salomona“ je kao shvaćanje unutarnje prirode stvari intuitivno.)
Ja sam Babaji, onaj koji vas istinski voli, moji prijatelji. Moje srce pati zbog vašeg ne-razumijevanja cijeline. Tajna je predavanje, vrlo jednostavno, a opet tako teško za vas da shvatite. Neka svi vi, uskoro jednog dana, skupite hrabrosti i upornosti da odlučite skočiti sa litice koja se zove predaja!