Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 30. travnja 2010.

Bhu Devi yagna


Bhu Devi yagna jest yagna koju vrši Sri Swami Vishwananda, a svrha je pomoći Majci Zemlji. Trenutno Majka Zemlja proživljava veliki pritisak kojeg je stvorio čovjek kroz ratove, zagađenje, prenapučenost, zlouporabu prirodnih resursa, što sve ima posljedicu na prirodne cikluse na zemlji.

Kao posljedicu svega toga imamo povečanje nepovoljnih atmosferskih uvijeta: oluja, uragana, potresa, vulkanskih aktivnosti, i slično. Neravnoteža koja se oslikava na Majci Zemlji je izvanjska posljedica naših zlouporaba. Naša dužnost je ponovo uspostaviti sklad koji je urođen u svakom od nas, a koji nam tada omogučuje da pomognemo ublažiti patnje i nesklad u vansjskom svijetu. Često ovo pročišćenje znači da ponovo uspostavimo povezanost sa samim sobom, sa Majkom Zemljom.

Svrha ove yagne je pripomoći pročišćenju posljedica djela koje je čovjek učinio na ovoj planeti. Yagna pomaže svima koji joj pristupe kako bi se pročistili karmički utjecaji i kako bi se uspostavio ponovo sklad sa Prirodom i njenim zakonima.