Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 1. prosinca 2011.

Babađijev dan


Danas ćemo napraviti molitvu za Mahavatar Babađija. Vjerojatno se mnogi od vas pitaju što je danas, zar ne?

Ovo je veoma poseban dan zbog toga što je Mahavatar tada odlučio ostati u tijelu. To se zbilo oko 208. godine. Babaji je rekao da će otići iz tijela. U tom je trenutku njegova sestra intervenirala jer je ona zadužena za Varanasi. Vidite, u Indiji, sva sveta mjesta imaju nekoga jogija koji je zadužen za to određeno mjesto sa zaduženjem da zaštite mjesto i održe energiju u tom mjestu. Mataji još uvijek obitava tu negdje u nekoj pećini u Varanasiju. Kada je čula da će Babaji napustiti tijelo, (naravno, one ne treba napustiti pećinu), ona se materijalizirala pred njim i rekla mu: "Gospodine, nije na nama da sumnjamo u tvoje namjere. Znaš što je najbolje. Načula sam da želiš napustiti tijelo ili uzaći na Nebo. Ima li razlike da si tamo ili ovdje?"

Babaji na to odgovori da nema razlike. Razlika je u tome da svijet imajući jednog avatara poput njega imaju i nekakvu sigurnost. Ovo je mudrost odluke Babađija da ostane u tijelu. Mataji ga je činila da obeća da će do kraja svijeta ostati na zemlji budući da nema razlike da li je tamo gore ili ovdje. Budući da je sveprisutan tada nema veze. Tada mu je Mataji rekla da bude u fizičkom tijelu. Naravno on nije mogao odbiti. Mataji je personifikacija Shakti. Mnogi misle da je Mataji njegova žena. Ne. Mataji je inkarnacija boginje Parvati. A Parvati je sestra od Narayane. Babaji je personifikacija Mahavišnua.

Na današnji dan je rekao: Da, ostat ću ovdje trajno. Naravno, mnogima je dao daršan. Morate biti toga vrijedni da primite njegov daršan. On je s ljudima. Prije nekoliko dana bio sam u Južnoj Indiji i on je bio tamo s nama. Mi smo diskutirali o svijetu što treba promijeniti, što balansirati. On je sa svima, s ljudima i ne može se pojaviti.... može se, naravno, pojaviti ako želi, ali i vi to morate željeti. Morate imati želju da se on pred vas pojavi.

Kad sam bio u Bombaju neki čovjek mi je rekao, "Volio bih otići vidjeti Babađija." Ja sam mu na to rekao, "Gdje ga misliš pronaći?" On će nato, "Pročitao sam knjigu. On je u Himalajama." Nasmijao sam se na to. On je svugdje. Ovdje je. Ako iskreno želite, on vas ne može odbiti. Doći će, ali morate čvrsto željeti. Sjetite sa da treba samo tri puta ponoviti njegovo ime i on će se pojaviti. A da li ga vi tada možete vidjeti? On vas vidi, ali ne i vi njega. Za to trebate vježbati. Zato imate svoju sadhanu koja će vam omogučiti da imate unutrašnju viziju. Kada imate unutrašnu vezu sa Bogom, tada ćete imati i vanjsku viziju. Svi žele imati najprije vanjsku viziju, odnosno ukazanje, ali ta vanjska vizija želi da imate najprije unutrašnju viziju. Tada unutrašnja i vanjska vizija postaju jedno. Tada nije bitno gdje ste jer ste tada uvijek povezani.

U budućnosti želim ovaj dan produžiti na trodnevnu proslavu. Kasnije ću vam pojasniti zašto.

(ostatak slika možete pogledati ovdje)