Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 29. kolovoza 2012.

Posjet Dr Sathya Narayana Dasa u Shree Peetha Nilaya

Danas oko 17 sati posjetio nas je Sathya Narayana Dasa koji je održao iste večeri predavanje na temu, Karma i slobodna volja. Predavanje je bilo inspirativno. Sama tema je bila veoma zanimljiva. Predavač je bio jako elokventan i sa jednostavnim jezikom nam je pojasnio mnoge duhovne stvari. Govorio je je da postoje dva zakona odnosno dva puta: karma marga i bhakti marga. Međutim večina ljudi se odluče za prvi, dok rijetki idu putem bhakti. Pojasnio je da je bhakti marga (put ljubavi odnosno predanosti) jedini put i najbrži usporedivši ga sa autoputem. Gurua je opisao kao GPS navigacijski sustav koji je nepogrešiv. Rekao je da bhakti marga nema ograničenje brzine niti nadzorne kamere već da je brzina neograničena i put je najsigurniji i najneposredniji. 

Dr Sathya Narayana Dasa u posjeti Shree Peetha Nilaya

Od 29. do 31. kolovoza, Dr. Satya Narayana Dasa bit će s nama u Shree Peetha Nilaya, kao gost Sri Swamija Vishwanande. Održat će predavanja na slijedeće teme:

Srijeda 29. kolovoza od 18:30 - 19:30  "Karma i slobodna volja" 
Četvrtak 30. kolovoza od 18:30 - 19:30  "Bhagavad Gita"
U petak za vrijeme daršana (oko 21:00 - 22:00) tema njegovog govora bit će: "Učinci mantri na svijest čitavog svijeta."
Dr. Satya Narayana Dasa director je Jiva instituta iz Vrindavana, Indija.
On putuje svijetom i predaje o drevnim indijskim naukama te inicira programe za očuvanje, prevođenje i publikaciju drevnih indijskih tekstova znanosti i mudrosti (više o tome pročitajte ovdje: http://culture.jiva.com/faculty.asp).