Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 3. prosinca 2010.

Nekoliko riječi od autora bloga

Dragi, prijatelji, čitatelji bloga, evo javljam se nakon poduže stanke. Kao što već neki od vas znadete, početkom studenoga sam otputovao u Hrvatsku te se potkraj istog mjeseca i vratio u Springen. U tom periodu imao sam priliku vidjeti i provesti neko vrijeme sa obitelji i mnogim dragim ljudima. Nedugo nakon dolaska u Hrvatsku prenosno računalo koje sam imao nisam mogao pokrenuti tako da je s time privremeno i stala moja aktivnost na blogu. Međutim sa novim računalom, i osvježenim duhom, ponovo sam se evo latio posla. Iako me čekaju mnoge obaveze ovdje (naime već prvog jutra po dolasku morao sam preuzeti spremanje ručka), ipak ću se truditi svakodnevno ponešto staviti na ove stranice bloga.

Vrijeme koje sam ostavio za sobom u Splitu bilo je oblačno i kišovito, ali imak ugodno toplo s obzirom da je studeni mjesec. U Njemačkoj me je dočekao snijeg i hladnoća od -10 C. Srećom, centralno grijanje u sobama uglavnom radi, kao i topla voda, mada povremeno postoje teškoće i kvarovi budući da još nije pokrenut novi sustav grijanja na sunce i drvo. Ostali prostori se ne griju zbog štednje, osim naravno blagavaone i nekoliko uredskih prostorija hram.

Swami je održao satsang dan nakon babađijevog dana ali ja tada još nisam stigao u ašram pa ne mogu posvjedoćiti o čem je zborio, ali nadam se da ću dobiti snimku ili barem transkript te čim smognem objaviti ću prijevod na ovim stranicama.

Swami je jučer otputovao za Brazil gdje će davati daršane i mudra radionice.

Božić se polako osjeća u zraku. U glavnom atriju zgrade postavljen je bor sa božićnim ukrasima te jasle. Sve je tako lijepo i toplo dekorirano, ali bilo bi još udobnije da je moguće ugrijati atrij te se onako udobno smjestiti pored jaslica kao pored peći na drva uz ugodan razgovor ili satsang sa Swamijem.

Ali eto, misli su me odvukle u neka druga prostranstva, pa ću nekako završiti ovo kratko javljanje.

Skoro sam zaboravio... Swami je počeo koristiti Twitter. To je računalni program za slanje kratkih poruka. Drugim riječima na tim stranicama možete pronaći swamijeve kratke poruke koje povremo objavi. Swami je za poklon dobio novi appleov iphone4 tako da se nikada ne zna kada može poslati novu poruku. Kako bi ste bili uvijek u tijeku tada je korisno učlaniti se na twitter što je besplatno te će te moži slijediti swamijeve poruke veoma lako. Evo kako izgleda njegova stranica:
A do nje možete doći kada kliknete na ovaj link: http://twitter.com/vishwananda