Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

subota, 20. ožujka 2010.

Kako prizvati Boga bliže sebi


Komentar koji je netko postavio prije nekoliko dana na Virtual Babaji blogu (kojeg vodi Utpalavati): „Plači: Bože otkrij mi Se“ izvučeno iz govora Swamija Vishwanande. „Dragi Babaji, molim te, nauči nas kako da povećamo ovu ljubav Božju, kako da volimo Vječnoga.“

Mahavatar Babaji: Mnogi učitelji su došli na planetu Zemlju i mnogo duhovnih tradicija postoji širom svijeta koje su bezbrojni učitelji započeli svojim učenjima. Sada je vrijeme za jednostavnost. Svi opsežni duhovni tekstovi kroz vijekove služili su kao inspiracija i pomagala čovječanstvu da poveća vjeru na svom putu prema Vječnome. U današnje vrijeme, jednim klikom na internetu osoba može trenutno pročitati o bilo kojoj temi pod suncem. I rečeno je, „Ništa novo pod suncem.“ Ljudski um je pretrpan! Misli lete divlje i nekontrolirano većinom umova današnjice. Sada je vrijeme za jednostavno smirenje misli i kontroliranje nemirnog uma.

Swami Vishwananda vam je donio Atma kriyu koja vas može dovesti do Samo/Bogo spoznaje i „povećati ovu ljubav Božju“ što se pitalo u komentaru. Vježbaš li Atma kriyu? Želiš li da Učitelj mahne čarobnim štapićem i da se tvoja ljubav za Boga tako poveća? Mi samo možemo pokazati put, svatko ponaosob mora sam učiniti unutarnji posao.

U središtu ovoga svega napisali smo iznad, Vječni Gospod pun Ljubavi, Božanska Majka, osobno, poslala vam je Swamija Vishwanandu. Jeste li primjetili da su njegovi govori skoro uvijek kratki, možda 15 minuta? Jeste li primjetili da on ne citira dugačke odlomke iz vedskih ili kršćanskih spisa ili bilo kojih drugih svetih pisama? On govori jednostavno i pogađa srž inspirativnim pričama te citira bez okolišanja, kratko i do srži! Swami Vishwananda vas uvijek navodi da uđete unutar vašeg vlastitog srca i pronađete Božansku Ljubav, koja uistinu jeste i da je tada širite svuda. To je njegova misija! On je na ovoj planeti zbog svih vas, a ne zbog sebe! I podnio je kritike zbog svojih „jednostavnih“ učenja, ali on vam i dalje s ljubavlju nastavlja pokazivati kako voljeti iz srca! Što mislite zašto je tako? Vrijeme je za pojednostavljenje!