Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 12. travnja 2016.

Snaga OM Chantinga i molitve

'Kao pojedinci, često se osjećamo mali i beznačajni da napravimo velike promjene u svojoj sredini. 
Ali - često zaboravljamo da i najmanja promjena počinje od nas samih, te da svatko od nas nosi iskricu božanske Ljubavi kojom možemo zapaliti veliku vatru ljubavi i pozitivnosti u svijetu. Samo - kako?

Tako je svoje predavanje o snazi molitve i OM Chantinga započela mlada časna sestra pod imenom Majka Serafima, koja više od 9 godina živi i radi u centru svog duhovnog učitelja, Sri Swamija Vishawanande, u Njemačkoj. Došla je u Split da s nama podijeli svoje bogato iskustvo u povezanosti s Bogom, da nam približi ljepotu molitve i pjevanja Božjeg imena, te nas poduči više o snazi pjevanja drevnog kozmičkog zvuka Om. 
OM Chanting je tehnika koja datira iz davnih vremena, kada je čovječanstvo bilo više povezano s unutrašnjom mudrošću i više u skladu s prirodom i univerzumom.

Ta tehnika je ponovo ugledala svijetlo dana, preko velikog i besmrtnog jogija Mahavatara Babajija, koji je znanje o tehnici prenio svom učeniku, Sri Swamiju Vishwanandi, i time dao veliki blagoslov za sve one koji samu tehniku vježbaju. 

OM Chanting djeluje na puno razina, transformirajući negativnosti u čisto svijetlo, pa time dovodi u ravnotežu naš tjelesni, mentalni i duhovni sustav, pomaže u iscjeljenju različitih bolesti te balansira energije na području gdje se prakticira. 
Ono što je zaista prekrasno u toj tehnici je da snažno djeluje ne samo na nas, već i na našu Majku Zemlju, pomažući i njoj također da svoj sustav održi u ravnoteži. 

Pa eto, ako se pitate što vi kao pojedinci možete napraviti za našu dragu planetu i za vaš osobni duhovni napredak - odgovor je tu. Odvojite 45 minuta tjedno, potražite najbliži krug OM Chantinga i uronite u ovu božansku vibraciju. Dobrobiti ćete osjetiti jako brzo.

Našem druženju s Majkom Serafimom prisutvovalo je oko 50ak sudionika. Dojmovi su bili različiti; neki od sudonika su tijekom pjevanja OM-a čuli 'božansku glazbu', različite instrumente, poput violina i gajdi, a neki su čak uživali u zvucima gregorijanskog pjevanja. Sve su to samo djelići neke Božanske melodije koja vječno svira u nama, samo je rijetko imamo priliku čuti. 
Nakon pjevanja OM-a, uslijedilo je pjevanje bhajana, gdje smo se još više svi povezali u ponavljanju Božanskih imena. 

Pjevanje na sanskritu, koje često prakticiramo u ovakvim druženjima, ima također snažno djelovanje na naš unutarnji sustav, zbog posebne vibracije koju taj jezik u sebi nosi. Pomaže nam da otvorimo svoje srce i otpustimo sve negativnosti, zaboravimo na sve dnevne probleme i pustimo onoj božanskoj iskrici da nas okupa u svojoj ljepoti i čistoći.

Imati takvu priliku u današnje vrijeme, kad smo svakodnevno suočeni s teškoćama materijalnog svijeta u kojem živimo, zbilja je dragocjeno i vrijedno.

Zato vas sve od srca pozivamo da nam se i ubuduće pridružite na sličnim druženjima, a Majci Serafimi šaljemo jedno veliko HVALA na svemu što je podijelila s nama, te se veselimo njenom ponovnom dolasku.

OM Shanti Shanti Shanti

Neka sva bića svih svijetova budu sretna i slobodna.