Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 18. kolovoza 2010.

Što je istina?


Što je istina? Zub vremena je učinio nejasnim značenje Božanske Istine o onome što je vječno i nepromijenjivo. Majmuni se razvijaju u ljudska bića evolucijom i stvaralačkim procesom vremena. Kad se izražava istina, čovjek nije majmun i majmun nije čovjek. Dijelite istu genetičku sklonost evolucije od životinje u čovjeka do Bogočovjeka.

Čovjek, u ovom završnom Kali dobu, istinski prikazuje svoju životinjsku prirodu i životinjski mozak u mnogim svojim aktivnostima. Jeste li primijetili? Razaranje prirode i neravnoteža koja se trenutno trpi i odražava uzrokovana je tom životinjskom prirodom u čovjeku. Mudri učitelj ove planete je rekao da čovjek ima majmunski um. Ovo je istina. Pokoravate li se ljudskom majmunskom umu ili ne?

Postoji tradicija u Indiji u kojoj se mogu uhvatiti nesnosni majmuni koji ometaju domaćinstva i djecu. Kućevlasnik uzima ćup sa malim otvorom na vrhu, dovoljno velikim da kroz njega prođe majmunska šapa. Kućevlasnik stavi u ćup slasno jelo koje majmun voli. Ukutri se i promatra. Kad majmun stavi šapu u ćup i primi jelo, više ne može izvući ruku jer otvor nije dovoljno velik za šapu i jelo koje drži u svojoj šapi. Majmun neće pustiti, neće se odvezati od svoje želje za jelom što bi mu odmah donijelo slobodu. Kućevlasnik je tako uhvatio majmuna pomoću njegove želje i neradog odvezivanja od svoje želje.

U Indiji se kaže da je čovjek koji se ne želi odreći svojih želja beznadan slučaj za prosvjetljenje, zar nije? Čovječanstvo ispunjeno željama samo sebe zarobljava u trećoj dimenziji isto kao što majmun sebe zarobljava zbog svoje želje za slasnim jelom. Imate li majmunski um? Želite li prosvjetljenje? Da li izazivate vaša očekivanja koja se odnose na vaše želje i odvezanost od njih? Ovo je pošteno pitanje, zar nije? Zar nije istina da čovjeka želje za svjetovnim stvarima uvijek iznova vraćaju zemaljskim carstvima?

Moji prijatelji, prosvjetljenje može postati jednostavno jednostavnim otpuštanjem takozvanih slasnih jela zemaljskog plana. Tada ste slobodni raditi ono što je Krist učio: „Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu... Tražite kraljevstvo nebesko i ostalo će vam se nadodati.“ Ono što vas je Krist učio je najviša istina. Kad se uskladite s ovim Kristovim učenjem, postajete ono šta vas vaš Guru, Swami Vishwananda uči. Pronađite ovu Božansku Ljubav u svom srcu i širite je i tako ćete dosegnuti istinu o sebi i postavi Jivan Mukti, Bogočovjek. Neka tako bude! - Babaji

Napomena Utpalavati: Želim podijeliti s vama koji čitate Babajijeva pisma kako je On ponekad „prijateljski“ i posve divan. Sada sam već jako dobro upoznata s Njegovom vibracijom, Njegovim glasom, s Njim i osjećam se ugodno sa svakim Njegovim trenutnim oblikom. Najčešće je posve otmjen/plemenit, kao Bog, On može biti Visoki Duhovni Učitelj, ponekad predstavlja kao nekog starijeg poslodavca koji diktira svojoj tajnici, ponekad se Babaji čini mlad kao tinejdžer u Svojoj veselosti, itd. On prikazuje mnogo lica dok prenosi Svoja pisma svima vama. Naravno, uvijek je blagoslov biti s Njim.

Ja ponekad unutar svega toga pitam Babajija da mi da „znak“ da je On taj, a ne moj svjesni um koji u tom trenutku želi napisati Njegovo pismo. Uvijek iznova dobivala sam mnoge znakove, svaki put kad pitam, što naravno nije uvijek. Za ovo posljednje pismo koje mi je prenio, kad sam ga pitala za znak odgovorio je sljedeće: Babaji se nasmijao i odjednom mi pružio svoj mali prst savijen, podsjećajući me na igru koju smo kao djeca igrali u Americi. Rekao je u stilu dječje igre: „Daj mi svoj mali prst i zakuni se da ćeš govoriti istinu i ništa osim istine.“ Vjerna svojoj igri iz djetinjstva ja sam pružila svoj mali prst u savijenom položaju. Kao što se to radi u igri, Babaji je spleo svoj mali prst oko moga i počeo prenositi prvu rečenicu ovog pisma koju ste već pročitali: „Što je istina?“

(preneseno sa bloga kojeg vodi Utpalavati)