Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 18. svibnja 2016.

Praćenje Učitelja: Vrindavan & Jaipur Dan 1


Uzbuđeni smo što ćemo popratiti slijedeću seriju „Praćenje učitelja“ iz Jaipura i Vrindavana. Nadamo se da ćete nam se i vi pridružiti na ovom putovanju tijekom idućeg tjedna dok budemo pisali o gradovima, hramovima, i ono najvažnije, iskustvima na putovanjima u Indiji sa Sri Swamijem Vishwanandom.

Hodočašće u Jaipur i Vrindavan započelo je 30. travnja sa prvim ikada Atma Kriya Yoga odmorom u Indiji. Bilo je uzbudljivo i intenzivno poslijednjih nekoliko dana kako se približavao kraj odmora 3. svibnja. U Vrindavanu su se odvijale pripreme za odlazak sudionika na slijedeći dio putovanja u Jainpur.  


Ispod možete pročitati pregled aktivnosti na kojima su su prisustvovali sudionici tijekom poslijednjih nekoliko dana.

30. travnja – Atma Kriya Yoga satsang i posjet Banke Bihari i Radha Raman hramu u večernjim satima

1.svibanj – Atma Kriya Yoga informativni sastanak / OM Chanting / AKY grupna praksa / kirtan / meditacija na obalama rijeke Yamune

2.svibanj – Japa šetnja / AKY grupna praksa u Nidhivanu / Atma Kriya Yoga informativni sastanak / kirtan

3. svibnja – AKY grupna praksa u Orinda Kundu (kupalište ?) / Atma Kriya Yoga informativni sastanak / kirtan

Atma Kriya Yoga tehnike, koje je dao Sri Swami Vishwanada, su među najjačim yoga praksama ikada danih čovječanstvu. Imati priliku probuditi Ljubav kroz praksu AKY na svetim mjestima posvećenim od Gospoda Krishne, usistinu je jedinstvena prilika. 


Atma Kriya Yoga i Vrindavan. Ljubav i ljubav. I što je Guruji? Ljubav. Koji nam put Guruji pokazuje? Samo Ljubav.

Imali smo nevjerovatan AKY odmor ovih tri dana. Kao što Guruju kaže, Atma Kriya Yoga znači biti svjestan Boga u svemu što radimo u životu. I Vrindavan je posebno mjesto koje omogućuje da osjetimo tu povezanost, pomaže da praktikanti počinju osjećati AKY u svakodnevici, ne samo kao tehnike, nego kao životni put.

Guruji nas uvijek podsjeća na važnost sanghe, važnost zajedničke molitve, pjevanja, AKY... Važnost u bivanju svijeće svijetlosti za druge, dijeljenja onog što nam on daje. Ovi su odmori dio toga, i poseban trenutak koji pomaže sudionicima da postanu više svjesni predivnog poklona koji imamo sa Atma Kriya Yogom. I ako je Atma Kriya Yoga jedan od devet oblika bhakti, onda nema boljeg mjesta od srca punog ljubavi i predanosti da se to ulije u sretne sadhake.

Kao i sve sa Gurujijem, AKY nije teorija, već iskustvo. Ona je tvoje osobno iskustvo sa Bogom. Prisustvo Rishija Tulsidasanande sa nama i cijeli Vrindavan na raspolaganju, prava AKY je počela sijati kroz srca sudionika. – Swamini Prabhaavati, Španjolska


Nema dovoljno riječi koje mogu opisati što možeš osjetiti kada stigneš u Brindavan. Jedna je stvar sigurna, to učini veliku promjenu u tvom srcu!

Ta tri dana Atma Kriya Yoga odmora osvijetlila su nas na način koji će biti pamćen i osjećati će se u našim srcima još dugo vremena.

Samo da izdvojim neke događanja, bili smo sretni što smo mogli hodati putevima kojima je Krishna hodao, meditirati i raditi kriyu gdje je Radha plesala, odati naše poštovanje Banke Bihari i Madan Mohan, osjećati naše bosa stopla na svetom tlu. Čitajući o ovakvim pričana u knjigama poput ”Nahahnuća” je jedna stvar, ali doživjeti ih na mjestu gdje se to zaista dogodilo je ništa manje od čarolije.

Rishi Tulsidasananda održao je predavanje o AKY na svoj specifičan način. Njegova ljubav i i bhakti za Gurudevom i Tulsi Devi imala je takvu dimenziju koja se proširila na sve nas i mogla se u potpunosti osjetiti ispred same Majke u Orinda Kundu, gdje ona prebiva. Životno iskustvo je uroniti u svete vode Kunda od Orinda Devi. Sitar je dijelio njegovo potpuno veselje naše sadhane što je u nama budilo želju da radimo više i više svakog dana. – Gaura Das, Portugal


Nakon završetka predivnih par dana odlaska dublje u Atma Kriya Yoga, krenuli smo na novo putovanje prema Svetom gradu Jaipuru, Indiji kako bi započeli sa slijedećim dijelom hodočašća sa Sri Swamijem Vishwanandom. Do slušanja!

Ako biste i vi htjeli prisustvovati hodočašću u Indiji, pogledajte hodočašće u Južnoj Indiji koje slijedi sa Sri Swamijem Vishwanandom. Registracije do 1. lipnja : https://www.bhaktimarga.org/southindia2016