Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

nedjelja, 4. prosinca 2011.

Radovi u Shree Peetha Nilaya u slikama


Prije 10ak dana preselili smo hram na privremenu lokaciju (buduću salu da daršan) budući da su radovi počeli u starnom hramu, slikarskom atelijeu, i području između kapelice (koju od sada nazivamo crkvom).

Trebalo nam je dva-tri dana da preselimo murtije i ispraznimo cijeli hram koji sada ovako izgleda (vidi gore). Te prostor između crkve i hrama (slika dolje). Slika je malo mutna budući da je jako puno prašine u zraku. To je veliki izazov za sve nas koji smo tu jer smo stalno okruženi prašinom, a po noći i mrakom i moramo koristiti ručne lampe. Međutim ovih dana su električari osposobili dio zgrade sa svjetlom tako da ponoći više nije mrkli mrak. Isto tako prkiralište je napokon dobilo noćne lampe i sada je osvjetljeno.

Pred glavim ulazom se nalila ploča koja ima dvojnu ulogu: kao zaštitu od oborinskih voda, te kao parkiralište za vozni par (električna golf auta koja svakodnevno koristimo).

Na slici dolje vidimo kako se jedno od novih auta (koje smo dobili kao donaciju) koristi u radovima. Prikolicu ponekad koristimo kako bi prebacivali stari otpad, ili pripremljena drva za loživu peć. Svakodnevno su nam potrebna kako bi organski otpad praznili iz naših kanti i prebacivali na lokaciju na kojoj se stvara kompost kojeg koristimo kao gnjojivo zajedno sa lišćem koje se skuplja na jesen zajedno sa stajskim gnjojivom kojeg dobijamo od susjednih farmera.


Slike gore pokazuje pripremu zemlje na koju će biti izgrađen staklenik u kojemu će se uzgajati mnoge kulture. Naš tim cjelodnevno radi na pripremi terena (red kartona, red prirodnog stajskog gnjojiva, red zemlje te red slame). To su najnovije spoznaje u premakulturi i svaki od slojeva ima svoju funkciju.

Isto tako, postojeći sloj zemlje na dosadašnjoj lokaciji se prosiva kroz sito i time odvaja veća kamenja koja se odvajaju, te ostaje zemlja. Zatim se pognjoji sa gnjojivom kojeg smo dobili od lokalnih farmera s kojima gradimo korektne susjedske odnose. Na poslijetku prekrivamo teren sa slamom (slika dolje).