Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 10. travnja 2015.

VRINDAVAN HODOČAŠĆE 2015 sa Sri Swamijem Vishwanandom (4 dio)

Vrindavan Parikrama:

Predvečer je grupa išla u Vrindavan Parikramu s Babaji Satyanarayana Dasom i sve se spontano pretočilo u dobrodišlicu za Swamija i Bhakti Margu povodom službenog otvaranja ašrama u Vrindavanu.


“Niti najveći jogiji ne mogu direktno vidjeti Boga, čak ni veliki polubogovi Ga ne mogu vidjeti osim djelomično, ali nikad direktno. Jendom kad se iznutra potpuno pročistite, samo tada će biti moguće vidjeti Ga jasno.''
– Sri Swami Vishwananda

Posjeta svecu:

U Vrindavanu grupa je imala priliku posjetiti sveca Sri Hit Kinkar Sevak Sharanji Maharaj. Njegova misija je također Ljubav. Ovo su neki od njegovih komentara:





“Religija i spisi služe samo da zapale vatru ljubavi u vama.''

“Da biste dosegnuli svjesnost Krišne morate imati svjesnost Radhe. Da biste dostigli svjesnost Radhe morate imati svjesnost Vrindavana.''


Susret i povezanost Swamija i ovog sveca su bili posebni. Sharanji Maharaj je zamolio Swamija za blagoslov prije rastanka na što mu je Swami odgovorio: ''Ja sam u tvom srcu i ti si u mom.''




Darshan u Vrindavanu:

8. ožujak 2015. po mnogo čemu će ostati u srcima svih koji su pomogli organizaciju samog daršana i naravno onih koji su  bili prisutni.

Ujedinivši  Istok i Zapad  te obnavaljanjem vrijednosti Sanatana dharme Swami je postavio temelje za  budućnost i vremenu kada svi žude za spoznajom ljubavi koju nosimo unutar sebe. 


Vrindavan je posebno mjesto i po tome što je raspoloženje Vrindavana žudnja za Voljenim. U Gopi giti je rečeno da postoje dvije vrste ljubavi: ljubav koju osjećamo kad smo s Voljenim i ljubav koju osjećamo kada žudimo za Voljenim. Od ove dvije vrste žudnja za Voljenim je uzvišenija jer je intenzivnija. A u Vrindavanu svi žude za Krišnom... i svi su Radha koja čeka Krišnin povratak.