Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 18. siječnja 2011.

Meditacija na Ljubav


Sada ćemo napraviti malu meditaciju. Sjednite i opustite se. Prvo tri puta duboko udahnite i izdahnite. Potpuno udahnite i potpuno izdahnite te kada izdišete otpustite svu napetost iz ramena. Udahnite. Izdahnite. Udahnite i odmah izdahnite.

· Zatvorite oči.
· Pojačajte snagu volje.
· Koncentrirajte se na treće oko i učinite sebe snažnim poput kralja - ne lijenog, ne slabog, već moćnog. Čak i ako um vrluda naokolo, uhvatite ga za njegov rep i dovedite ga pod svoju kontrolu. Zapovijedite svom umu da sjedne.
· Sada, s istom snagom volje, uzmite um i spustite ga u svoje srce. Zatvorite ga ondje. Sada se koncentrirajte na srce. Sjetite se što je Isus rekao: kraljevstvo Božje je u vama, oko vas i svugdje.
· Ovo stanje je vaše najopuštenije stanje. Osjećajte. Osjetite srce. Osjetite što se događa u srcu. Bilijuni svjetala prolaze kroz njega.
· Sada, kad su vaše oči još zatvorene, pjevajte tri puta OM. Udahnite OM i izdahnite OM.

Ako to napravite svaki dan svega 5 minuta, da se sjetite unutrašnjeg kraljevstva, da se sjetite Božje ljubavi, vi ćete i postati ta Ljubav. Ova Ljubav će se probuditi i obaviti vas, ne samo vas, već i ljude oko vas. Ne postoji veće stvari od Božje ljubavi. I jedina ljubav koja postoji je ta Ljubav. Sve druge ljubavi posuđujemo od ove Ljubavi. Mi je ograničavamo i igramo vanjsku igru, ali to je ono što svatko od vas jeste. Vi jeste ta Ljubav.

(ovu meditaciju je Swami Vishwananda dao na daršanu u Belo Horizonteu za vrijeme prošlogodišnje posjete Brazilu)