Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 21. srpnja 2011.

Gurupurnima 2011 (govor)


Želim vam svima sretnu Gurupurnimu. Guru živi u svim srcima. Hridaya guru, guru srca je taj kojeg danas štujemo. Danas smo pjevali 108 stotra/mala bhajane tijekom cijelog dana i svi su oni nuđeni pred guruova stopala. Svi ste vi pjevali i to se zove jedinstvo svih vas zajedno. Pjevanjem Božjeg imena i spoznaja da nismo odvojeni, kao jedna velika obitelj, i znajte da kada ste svi ujedinjeni tada ste mnogo jači. Često svatko želi učiniti nešto na svoju ruku, ali kada činite zajedno posebno kada štujete Božje Ime, kada štujete Boga, Gurua, tada ste mnogo jači. Zato je Isus i rekao kada se dvoje ili troje okupe u moje ime ja sam prisutan među njima. On nije rekao samo jedna osoba. Mnogo ste snažnije kada sa više ljudi molite zajedno. I ovo je jedan on načina kako izazvati um i napredovati na duhovnom putu redovno se sastajući i pjevajući. Primjetit ćete kada se sastajete da vaš um nije isti kako kad sjedite sami i molite. Jer kada ste sami i molite vaš um stalno luta naokolo, a dok ste zajedno drugi vas podsjećaju na to zašto ste tu i to vam olakšava stvari.

Ova Gurupurnima, kao i ostale Gurupurnime, kada vidite mjesec možete zaželiti. Kao što mije Božanska Majka rekla ranije... rekla je: Tko god zaupita u moje ime (Swami Vishwananda) ona će ispuniti što god zaželjeli, naravno pod uvijetom da je blagotvorno. Zatko, kadgod trebate nešto, ako upitate u moje ime (Swami Vishwananda) ona će vam to ispuniti. Ne samo na današnji dan, već uvijek.

Sjetite se da guru nije daleko od vas. On vam je najbliži, sjedi u vašem srcu u formi ljubavi. Kada se predate ova ljubav će sve više rasti i vi ćete početi sjajiti gurua, počet će te zračiti svog učitelja te više neće biti razlike između vas i vašeg učitelja. Usprkos tome devota uvijek ostaje devota. On nikada neće postići istu razinu kao njegov učitelj. On hoće postati učitelj, pomagati će ljudima. Ali guru uvijek ostaje guru. Zato trudite se da uvijek ostanete u jedinstvu; jedinstvu sa vašim okruženjem, jer Bog je prisutan svugdje. Bog će vam doći u bilo kojem obliku, ali ga nećete prepoznati.

(nastavak slijedi)