Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 6. siječnja 2014.

Satsang na Novu godinu sa Swamijem Vishwanandom

"Nova godina nije samo radovanje i nakon toga zaboraviti na sve. Nova godina znači biti sretan i pjevati Božje ime. Jučer kada smo ulazili u Novu godinu, mi nismo pili, pušili ili tulumarili. Mi smo pjevali Božje ime. Mislili smo na Njega. Plesali smo tj. zabavljali se s Njim. Kako je godina počela tako je treba i nastaviti, šireći Njegovo ime. Ne treba se plašiti davati tu Ljubav. Kada počnete voljeti tada će Ljubav rasti. Ona će se manifestirati i širiti se. Ljudi se često plaše što će drugi reći ili misliti. Morate vjerovati u tu Ljubav, u Boga unutar sebe i širite tu Ljubav.

Kao što sam govorio za Božić, ne trebate ići unaokolo grliti ljude. Dovoljno ih je voljeti na daljinu. Širite tu ljubav na način da postanete Ljubav. Kao što sam objasnio, bez obzira koliko voljeli lava neće te ići lavu i zagrliti ga. Barem dok ne postanete kao Chaitanya Mahaprabhu. Kada nemate um tada možete zagrliti lava i lav će vam uzvratiti zagrljaj. Jer u tom stanju ste jedno s Božanskim te će isto lav vidjeti Boga u vama.

Kada postanete vodići te ljubavi tada gdje god bili vi ćete je je širiti. Vrijeme je da ljubav koju imate širite. Ne bojte se davati ljubav. Što više imate povjerenje, što više imate vjere, lakše će te je davati. Bog vam je dao sve u životu. Najprije vam je dao sam život. Dao vam je tijelo da ga možete spoznati. Svrha ljudskog života je voljeti i nikada ne prestati voljeti.

Dao vam je srce da možete bezuvjetno voljeti. Kada pogledate srce ono nema nikakve uvjetovanosti. Ono stalno daje. Ono neće reći da će danas prestati kucati jer mi osoba nije dala pažnju, nije me osjetila. Ponekad se trebate toga posjetiti da biste bili zahvalni na životu kojeg imate. Srce neprestano kuca i zato jeste živi. I zato trebate biti zahvalni na životu. To je jako bitno. I to je mjesto gdje se Bog nalazi. Što više širite tu ljuba više će te primiti. Kada se pomaknete od uma k srcu tada dobijate novu snagu i tu unutrašnu snagu ništa ne može uzdrmati. Ako je ona uzdrmana onda još nije iz srca. Budite zahvalni što vas je Bog uputio na duhovni put jer se to ne događa u svakom životu. Ne događa sa da u svakom životu sretnete svog satgurua. Ne događa se da u svakom životu bude jednostavno da spoznate Boga."
Ovo je samo dio prekrasnog govora kojeg je Swami Vishwananda dao spontano nakon večernje molitve kada nas je iznenadio sa Guru Pujom. Nakon ovoga veoma upečatljivog govora potaknu je članove svoje rodbine kao i neke učenike da podijele svoja iskustva s njim. Satsang se produžio na skoro tri sata i iako je već bilo kano nitko nije bio umoran. Čuli smo mnoge priče kako je Guruji pomogao mnogima koji su prolazili kroz teške operacije i životne drame a da nikada nije tražio ništa zauzvrat. Mnoge molitve je uslišio. Mnoga čuda napravio. A ono najveće je to što je otvorio, i dalje to čini, srca svih prema ljubavi za Boga.