Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 21. veljače 2011.

Swami odgovara na pitanje o poplavama


Jesu li nedavne poplave dio Božanskoga plana ili predstavljaju proces pročišćenja Majke Zemlje?

Što nije dio Božanskoga plana? Sve je dio Božanskoga plana, osobito prirodna zbivanja. Što se događa sada, treba podsjetiti ljudsku vrstu da se treba promjeniti. Ako se ne promijeni, sama će uzrokovati vlastiti pad. Naravno da su (poplave) dio Božanskoga plana. Majka Zemlja suosjećajno čeka da se Njena djeca poprave, da se promijene. Majka Zemlja mogla bi promijeniti stav i tada bi sve propalo. Svijet bi se izmijenio. Ne! Ali ona je toliko puna suosjećanja i tolerantna. I toliko voli svoju djecu da ne djeluje (ne ponaša se) na taj način.

S vremena na vrijeme valja podsjetiti čovjeka: "Probudi se." Nemojte spavati, shvaćati život zdravo za gotovo jer život vam je darovan za određenu svrhu (iz određenog razloga). Nakon 8.4 milijuna rođenja, dobili ste ljudsko tijelo. Nakon prolaska kroz toliko vrsta, nakon iskušavanja tolikih inkarnacija, rodili ste se u ljudskome tijelu. Usađen vam je razum. Njime se razlikujete od životinja. Životinje djeluju po instinktu, po navici, ali čovjek ima razum. Uvijek može mijenjati stvari. Čovjek se uvijek mijenja jer ima razum (može rasuđivati). Djelujete li kao ljudsko biće i koristite razum, putem znanja što ga je Bog darovao čovjeku, možete napredovati do više svijesti. Možete napredovati ka Bogu, možete spoznati svoju božanstvenost.

Opet, to nas podsjeća: Došao sam vratiti čovjeka Ocu. Donio sam svjetlo. Rečeno je: Ja sam svjetlo, istina i put. Nema drugog puta osim Mene. Neka nas ovo podsjeti da postanemo poput Njega.

Trebamo se prisjetiti da je svatko dijete Božje. Kada se čovjek podsjeti na to da je dijete Božje - istina, svjetlo i put će postati. Ne izvana, već iznutra.

Ove poplave služe tome da nas podsjete da su promjene potrebne. Ako se ne promijenimo, bit će gore. Ne 2012! Ali moglo bi biti. (osmijeh). Ako pogledamo svijet sada i poplave, a prije Nove godine, prije je bilo potresa. Ljudi su se plašili potresa u 2012. Bit će svačega.

Bit će velikih vulkana. Vulkan koji spava tisuće godinama.
Znate li nešto tome? U Atlanskom oceanu postoji veliki super vulkan koji spava tisućama godina. Ako eruptira, svršeno je. Ali svijest čovječanstva može promijeniti stvari.

Još nešto. Asteroid prilazi direktno Zemlji, za dosta godina... ali putanjom je usmjeren direktno na Zemlju. Znate li ponešto o tome? Kako to promijeniti?
Podignite, ojačajte svijest, postanite božanski. Kada postanete božanski, vaša će svijest postati tako jaka da će Bog moći učiniti bilo što. Bog je stvorilo čitav univerzum, na isti način vi možete promijeniti bilo što. Možete promijeniti njegov smjer (smjer asteroida).

Vidite, ovo me podsjeća na Stari zavjet. U Starom je zavjetu postojao kralj Benšazar. Ne Baltazar. Benšazar, kralj babilonski. On je sve shvaćao zdravo za gotovo i zgrtao. I svoje je proroke shvaćao zdravo za gotovo. Njegovi su ga proroci molili da se promijeni, jer će sam sebi donijeti uništenje. Ali on bi uživao i organizirao bi velike zabave. Na jednu je takvu zabavu pozvao sve kraljeve i velikodostojnike iz susjednih kraljevstava. Znao je da mora promijeniti svoj život, ali nije slušao. Usred zabave, nevidljivom je rukom ispisano na zidu: Mene, Mene, Tekel, Parsin.* Mene. Bog te osudio i uništio te. Tekel. Bog te odmjerio i našao nedovoljnim. Parsin. Bog je podijelio tvoje kraljevstvo između Medije i Perzijanaca. Unatoč svim upozorenjima proroka, znajući i sam o potrebi da se promijeni, on nije slušao. Sam si je nanio kaznu. (Sam se kaznio.)

Bog je milostiv, daje vam priliku da se promijenite. Ako to ne učinite, sami uzrokujete vlastiti pad.

Ova upozorenja i događanja služe tome da vas podsjete: promijenite se. Okrenite se Božanskoj svijesti, okrenite se Bogu i uzdajte se u Njega. Napustite loše navike. Postanite ih svjesni i promijenite ih. Postanite poput Njega. Postanite puni ljubavi poput Njega. Tada će se svijet promijeniti. Tada ćete moći utjecati na vanjski svijet i promijeniti ga..

*
Mene: izmjerio je Bog tvoje kraljevstvo i učinio mu kraj;
Tekel: bio si vagnut na tezulji i nađen si prelagan:
Parsin: razdijeljeno je tvoje kraljevstvo i predano Medijcima i Perzijancima.

Izvor: Biblija, Kršćanska sadašnjost, Zagreb 1983.

Ovo je pitanje koje je postavljeno Swamiju na satsangu za vrijeme južnoafričke turneje u siječnju ove godine. Ovaj govor isto tako možete poslušati na: http://vishwananda.podomatic.com/