Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 26. veljače 2010.

Mahashivaratri 2010. (prvi dio)


Dragi svi, evo slijedi napokon transkript govora Swamija Vishwanande sa Mahashivaratrija...

Svaka osoba pristupit će oltaru i sudjelovati u abisheku. Važnost četiri abisheka izrečena je u Skanda Puranama: „Tkogod radi Charpraha molitvu, blagoslovljen je umanjivanjem grijeha. Dakle ova noć je blagoslovljena i tko god ostane budan cijelu noć primit će dobrobiti molitve.

Tkogod ostane budan pola noći, također će primiti dobrobiti ali i oni koji učine samo jedan abishek primit će dobrobiti. Kao što sam rekao ranije, Shiva je milostiv i iz milosti On će dati: onima koji naprave sva četiri abisheka i onima koji naprave samo jedan.

Prošle godine objasnio sam sve o Shivi i njegovim različitim aspektima. No ove godine neću objašnjavati istu stvar, tako da možete uživati u ceremoniji. Čak i ako niste ovdje blizu oltara da radite abishek, radite ga u sebi i susretnite Gospodina u sebi, to je najbolje. Ali svi ćete vi pristupiti oltaru, imati priliku polijevati Shiva lingam vodom.


Ovaj Shiva lingam je poseban. Od samih početaka, kada samo radili otvorenje hrama u Steffenshofu, Mahavatar Babaji je blagoslovio ovaj Shiva lingam i dao mu ime 'Mrithyum Bhageshwar', što znači „Gospodin koji je iznad smrti ili Gospodar smrti.“ Naravno, smrt je jedan od strahova većine ljudi: strah od nepoznatog, strah od neznanja kakva je druga strana gdje ćemo otići. Molitvom Gospodinu Shivi, pogotovo na današnji dan, Shiva blagoslivlja darom uklanjanja straha od smrti te lakog „prelaska“ na drugu stranu kada za to dođe vrijeme. Mahavatar Babaji je osobno blagoslovio ovaj Shiva lingam i rekao da ovaj lingam ima mnogo iscjeljujućih kvaliteta. Tko god pjeva Mrityum mantru 11 puta polijevajući vodu preko Shiva lingama, te popije tako blagoslovljenu vodu, bolest će biti izliječena.

Na ovu posebnu noć, ima jedan lingam koji je materijaliziran danas, napravljen je od žive, vidite ovaj srebrne boje, samo što nije srebrni nego živin. Postoji određena procedura u Indiji sa odabranim mantrama za proizvodnju ovog lingama. Samo nekoliko ljudi na svijetu zna kako stvoriti živu. Dakle jedan od jyotir lingama nalazi se u mjestu Ujjain u Indiji i zove se Mrityum Jai.

Jai Gurudev! Kao što sam rekao ranije, naš lingam ovdje koji je Mahavatar Babaji blagoslovio, dobio je ime prema vrlo poznatom jyotir lingamu koji se zove Maha Kaleshwar ili Mrityum Bhageshwar. Dakle, postoji 12 jyotir lingama koji su vrlo dragi Gospodinu Shivi. Vrlo često jyotir lingam je „Svayam Puru Ling“ što znači samo-manifestirana linga. Jedna od prvih jyotir lingi zove se „Somnath“. Jeste li čuli za taj lingam? To je također jedno od Shivinih imena. „Som“ znači mjesec, Gospodar Mjeseca, a „nath“ znači Gospodin

(nastavlja se)