Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Mudrost ljubavi


Dr. Satya Narayana Das Babaji posjećuje Mahamandaleshwara Sri Swamija Vishwanandu


Gurujijev dragi prijatelj iz Vrindavana, Dr. Satya Narayana Dasa Babaji, navratio je jučer (3.6.2016.) u kratki posjet u Shree Peetha Nilayu (na putu je za Poljsku i Litvu gdje će održati turneju). Satya Narayana Das je svjetski poznati stručnjak za Vedskih spise i filozofiju, te je suosnivač i direktor Jiva instituta Vedskog Studija u Vrindavanu.

Direktor Jiva instituta Vedskog Studija, Satya Narayana Das posjećuje SPN od prve godine (2008), i podupire Gurujijevu misiju na mnogo načina. Posebno se to očituje u posljednjih nekoliko godina u Vrindavanu, gdje je Bhakti Marga sagradila hram u blizini njegovog doma, Jiva instituta. http://www.jiva.org/


Guruji i Satya Narayandas u poslijepodnevnim satima posjetili su učiteljski tečaj BM Akademije, gdje je Babaji održao satsang budućim učiteljima o Vedanti (Hindu filozofiji), i o filozofijama različitih sampradaya (duhovnim lozama unutar Vaishnavisma).

Kasnije, nakon večernjih molitvi, Guruji i Babaji su posjetili hram i zapjevali bhajane sa predanicima. Guruji je pjevao bhajane za Radhu, a Babaji je pjevao Gopi Gitu sa svima, hram se za tu večer zatvorio sa aratijem.. 

Evo nekoliko slika i blog članak o Satyi Narayan Dasu, i neki prošli posjeti Shree Peetha Nilayi Predsjednik Indije odlikuje Babaji Satyanarayan Dasa


Flickr album njegovog posjeta u 2009. :

Posjet SPN-u u 2012. :


Jai Gurudev, željeli bismo posjetiti svih da će se u Prosincu organizirati nevjerovatno hodočašće sa Sri Swamijem Vishwanandom u Južnu Indiju. Swamiji će (i možda vi) posjetiti neke od blagoslovljenih hramova i hodočasničkih odredišta za sve Vaishnave, od kojih je za mnoge gotovo nemoguće dobiti dozvolu za ulazak bez prisutsnosti Mahamandaleshwara Sri Swamija Vishvanande. Ako ste zainteresirani za putovanje saznajte više o hodočašću odlaskom na internet poveznicu:

(Registracije se zatvaraju 31. Srpnja, tako da je važno rezervirati svoje mjesto što prije)