Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 16. ožujka 2012.

Radovi u Shree Peetha Nilaya u slikama


Proljeće se sramežljivo šulja u Shree Peetha Nilaya u Springenu. Kao što se može vidjeti na slici, tu i tamo poneki cvijet požurio je uhvatiti koju zraku sunca kako bi što prije iza sebe ostavio dugu i hladnu zimu.

U vrtu se izvode pripremni radovi. Slama, kojom se prekrila zemlja i koja je imala svrhu održavanje topline zemlje, skupila se. Zemlja se obogatila kalcijem (bijeli prah koji se može vidjeti). Novi plastenici su postavljeni kako bi se već mogle posaditi neke kulture koje će se za koji mjesec dana kada otopli presaditi na pripremljenu zemlju. Posao oko novih staklenika tekao je cijelu zimu. čak i kada je temperatura dosezala -20 C.

Naš član zajednice, Girikumaraananda, učinio je veliki posao oko planiranja, nabave opreme i alata i sadnica, koordiniranja i same izvedbe radova i pripreme terena. Ova hladnoća kao da mu nije smetala. Očigledno ga je ruska zima dovoljno očeličila, budući da je dobar dio života, iako Nijemac, proveo u Rusiji. Na slici se može vidjeti pregradni vrt u jednom od plastenika, u kojemu su već posađene neke kulture i cvijeće za koje je već pripremljen mnogo veći teren nego prošle godine. Sati i sati su utrošeni u svim pripremnim i izvedbenim radovima.

Dok je vani hladnoća stezala svaku žilu, dotle su se radovi unutar objekta intenzivirali. Neke prostorije su ili završene ili pred završetkom kao npr. ova na slici. Naime radi se o audio sobi. Lijepo je vidjeti nakon svih ovih godina kako se napokon dovršava dio po dio objekta i stavlja na uporabu.

Na slijedećoj slici se može vidjeti poklopac lifta koji služi da se palete s drvom spuste u podrum zgrade gdje se nalazi peć na drva. On je upravo instaliran nakon dugomjesečnih očekivanih radova. Do sada smo morali iz sigurnosnih razloga pokrivati taj otvor sa komadima drvenih ploča i sl. kako netko ne bi slučajno pao. Sada je još jedna briga manje.

Dok se neke prostorije završavaju, dotle radovi počinju u nekim drugim. Na ovoj slici se može vidjeti prostorije Atma kriye koja služi sa seminare. Nakon što smo iznjeli cijeli interijer, morali smo skinuti plafon kako bi električari postavili nove instalacije kao i protupožarne sigurnosne naprave. Nakon toga slijedi montiranje vatrootpornog plafona koji mora proći i inspektorski pregled.