Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 25. veljače 2010.

Poruka od Mahavatara


Dragi internet prijatelji,

Tijekom života, dolazimo u situaciju kada vidimo lice; čujemo ton glasa; vidimo podizanje obrve ili određeni osmjeh. Tada se u nama probude neka davna sjećanja, osjećaj ili spoznaja iz dubine duše, odnosno Sebstva. Sjećamo se da od nekud već poznajemo taj osmjeh. Jedna od mojih sadašnjih učenica ima vodiča koji je bio s njom od njezinog početka. On joj kaže da je prepozna u svakom njezinom životu po duginoj nijansi zelene boje koja je uvijek prisutna u svim njezinim očima, u svim tijelima koja joj je Božanska Majka podarila život za životom. Na taj poetski način on joj govori da prepoznaje njezinu dušu kad je pogleda u oči bez obzira gdje se nalazila ili tko je u fizičkom tijelu. Svi vi imate tu svojstvenost bez obzira jeste li je svjesni ili ne!

Kada sretnemo te duše nakon mnogo vremena, sa vaše razine shvaćanja, tada imamo priliku upoznati te ljude koji odzvanjaju u našoj duši iz sjećanja vječne duše. Koliko često stvorimo, prije ili poslje, napetost, ljutnju, ljubomoru, antipatiju, a također i mržnju prema tim osobama, dok one dolaze i odlaze iz naših života? Ljubav i davna sjećanja koja doživimo u prvom trenutku, prve riječi, prvi pogled u oči, nestaju u samskari stvaranja novog/starog poznanstva. I to je tako; mogu vas čuti kako razmišljate.

Vi koji ste moji prijatelji i predanici Swamija Vishwanande, također ovdje u ovoj privremenoj internetskoj vezi imate dobre šanse da to sve promijenite. Želite li to napraviti? Guru, duhovni Učitelj vam dolazi iz više vibracije od Zemlje, iz viših carstava „mnogih palača“ o kojima je Krist govorio. Čak i Gurua, tijekom vremena uzimate zdravo za gotovo ili postanete lagodni u slijeđenju Njegovih učenja. Zašto? Morate razviti volju, jaku odluku da ćete kontrolirati vaše osjećaje, želje i jednostavno reći, „Ne“ karakteristikama koje razvijaju samskare koje nosite kroz mnoge živote.

Ako stvarno i iskreno želite slobodno obilaziti više vibracije odakle dolaze Bogovi i Gurui u vaš svijet, morate pročistiti sami sebe u svjetlosno tijelo kako biste se oslobodili tereta karme. Mislite li da su tijela Gurua ista kao i vaša tijela? Možete kazati da izgledaju isto, ali pravi Guru ima drugačiji unutarnji sustav. To vodeće unutarnje svjetlo uvijek božanski kormilari i motivira fizičko tijelo koje vidite. Budite puni poštovanja kada sretnete jednog takvog i sjetite se da i on također s vremena na vrijeme žudi za vašom potporom njegove misije, kao što i on podupire i voli vas. Uistinu, on je potpun unutar sebe, ali fizičko tijelo kao takvo, s vremena na vrijeme bi s radošću prihvatilo vašu ljubav i vašu potporu. Budite pažljivo svjesni toga.

Prijatelji moji, čvrsto stajanje na svom kursu će vas odvesti doma. Sjetite se da volite sve jednako, budite puni ljubavi, budite ljubazni i darežljive prirode i ostavite nakupine samskara u prašnjavoj hrpi povijesti. Vratite se doma i putujte s Bogovima koji vam dolaze u meditaciju, u srce, u vaše istinsko biće, vaše istinsko Sebstvo. Amen i Om.

(poruka od Mahavatara kroz Utpalavati)