Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 3. travnja 2013.

Uskrs 2013 u Shree Peetha Nilaya

Dragi prijatelji Bhakti Marge i Sri Swamija Vishwanande. Prošao je još jedan Uskrs, ali ostalo je mnogo blagoslova i ugodnih sjećanja. Kao i svake godine počeli smo već u utorak sa posvećenim liturgijama i uskršnjim misama. Prolazili smo kroz misna slavlja i lamentacije kroz lčitavu Isusovu golgotu - kroz cijeli njegov križni put. Zahvaljujući dragim gostima iz Rusije i Miri iz Srbije koji su pjevali prigodne pjesme i molitve doživljaj je bio time još dublji. Pjevalo se na engleskom, ruskom, srpskom i staroslavenskom jeziku. Biskup Michael je predvodio sva misna slavlja i programe. 

 U pauzama i nakon objeda mnogi su uskočili i pomogli oprati posuđe te pomoći gdje god je bilo potrebno. Za to svima iz dubine srca zahvaljujemo.
Nakon što je Isus uskrsnuo radost se sve više pojačavala potpomognuta pjesmama na talijanskom, armenijskom, hebrejskom, engleskom, poljskom i ruskom jeziku. I naš predragi Biskup se priključio te je slavlje trajalo dugo u noć (sa subote na nedjelju) s mnogo plesa i veselja. 
 I kada je cijeli program službeno završio, našlo se vremena za opuštanje nakon večere. Dvije djevojčice, jedna iz Francuske a druga iz Poljske, su otpjevale nekoliko pjesama na francuskom i poljskom, što je naišlo na veliko odobrenje i simpatije svih prisutnih. Čak je i Swami Vishwananda bio dirnut te je sa smješkom i velikim aplauzom počastio ove mlade djevojčice.