Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 25. srpnja 2013.

Gurupurnima 2013 - osobna iskustva

Jai Gurudev!

Biti sa Guruom u vrijeme Gurupurnime poseban je blagoslov. 

O tome koliko su intenzivni događaji nema potrebe govoriti jer to znaju svi koji su makar jednom prisustvovali bilo kojoj proslavi u Springenu.

Ono što ovogodišnju proslavu izdvaja od ostalih je glazbeni nastup naše hrvatske grupe. Ljubav kojom smo ga pripremali, profesionalan pristup naše voditeljice i maksimalno zalaganje svih sudionika urodilo je radosnim zajedništvom koje je bilo prepoznato. 
Nakon svakog broja bili smo nagrađeni aplauzom prisutnih, a Guruji je prihvatio naš glazbeni poklon s ljubavlju, tražeći da još jednom izvedemo pjesme u popodnevnom programu.

Na osobnoj razini najvažniji trenutak za mene je bio obnavljanje zavjeta redovništva, ali ovaj put direktno Babajiju. Guru je tražio od svih punih brahmacharija koji žele obnoviti zavjet da na dan Gurupurnime svoju renuncijaciju potvrdimo ovaj put ne Njemu već direktno Mahaavatar Babajiju.

U Springenu i neposrednoj blizini ašrama živi trenutno 5 Hrvata. Istovremeno u Hrvatskoj imamo interesantne pomake u radu grupe i vrijedan rad svih koordinatora. Nije li to intenzivniji rad Gurua na nama? 
Pa evo, možda Ga prizivamo životima, a On je tu sada sa svima, na ovoj fizičkoj ravni, živ i prekrasan.... i čeka strpljivo da Ga primimo u svoja srca. 

Hajde da ih širom otvorimo da može ući!

S ljubavlju

Aradhana, Split