Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Yagna u Splitu (Kaštel Lukšiću)

Dragi čitatelji bloga, ovo su prve slike sa yagne koja se održala jučer, a posvećena je Majci Božjoj. Prabhu Paartha je došao iz Shree Peetha Nilaye kako bi održao program za 30ak ljudi (od kojih mnogi po prvi put) koji je počeo u 10 sati i trajao sve do 15 sati. Na slici se mogu vidjeti dva murtija izrađena od gipsa i gline: Kali i Majka Marija koji su nakon ceremonije ritualno položeni na izvor rijeke Jadro upravo onako kako se to tradicionalno izvodi u Indiji u rijeci Gangi. Pjevali su se mnogi bhajani i duhovne pjesme posvećene Majci u Njenim različitim aspektima. 
Jai Gurudev!
Prije svega željela bih se zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji yagne, svima koji su svojim udjelom pomogli da se yagna održi u skladu s Božjom voljom.

Meni kao gostu bilo je predivno. Domaćini Dalmatinci  - SVE VAS PUNO VOLIM!!!!  pokazali ste nam koliko je zapravo veliko vaše srce ispunjeno ljubavlju i  toplinom. Nahranili ste moje fizičko i duhovno tijelo božanskom hranom koju ste pripremili, i Anđeli bi ju jeli! HVALA VAM!

Bili smo gotovo svi, Beč, Čakovec, Varaždin, Zagreb, Rijeka, Šibenik, Trogir, Split, Dugi Rat... Žao mi je što ipak nismo bili svi. Iako nas je bilo blizu četrdesetak, osjetila sam prazninu zbog onih divnih duša koje nisu došle. No dobro. Valja još nije vrijeme... Tako mora biti... To je Kali! Njena volja!

Zahaljujem se i Paarthi. Vodio je yagnu s toliko ljubavi i smirenosti, dao nam je toliko divnih informacija, vodio super satsang, otvorio svoje srce. Osjećala se Gurujijeva prisutnost, Gurujijeva energija. 

Bilo bi lijepo kad bi se mogli češće tako sastajati... 

Sve vas puno volim, Kanupriya



Dragi svi, hvala svima koji su se odazvali na yagnu u čast Božanske Majke. Hvala našem dragom bratu Paarthi koji je došao u Hrvatsku da nam priredi i s nama podjeli blagoslove Božanske Majke. Energija je bila predivna. I unatoč tome da je program trajao sve do tri sata poslije nam se bilo tako teško rastati koliko je bilo predivno... možemo samo poželjeti da nam Paartha dođe što prije i što češće. Nainaa