Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

srijeda, 12. svibnja 2010.

Čini dobro i dobro će ti se vratiti!


Njegovo ime je bilo Fleming, i bio je siromašan škotski seljak.

Jednog dana, dok je radio da bi stvorio egzistenciju za svoju obitelj, začuo je vapaj za pomoć koji dolaze iz obližnjih močvara... Bacio je alat i otrčao do močvare. Tamo je, do struka u crnom mulju, bio prestravljeni dječak, vrišteći i boreći da se oslobodi. Farmer Fleming je spasao dečaka od onoga što bi moglo da se opiše kao spora i zastrašujuća smrt.

Sljedećeg dana, otmena kočija se pojavila u dvorištu skromne Flemingove kuće. Elegantno obučeni plemić sišao je iz kočije, te se predstavio kao otac dečaka kog je farmer Fleming juče spasao.

Želim Vas nagraditi, rekao je plemić. Spasili ste život mog sina.

Ne, ja to ne mogu prihvatiti, škotski seljak je ponosito odgovorio, odbijajući ponudu.

U tom trenutku, farmerov sin se pojavio na ulaznim vratima kuće.

Da li je to tvoj sin? upita plemić

Da - ponosno je odgovorio farmer

Imam predlog za Vas – reče plemić.

Dopustite mi da mu pružim obrazovanje koji će i moj sin imati. Ako je na svog oca, on će, bez sumnje, izrasti u čoveka na kog ćemo obojica biti ponosni. I to je i učinio...

Sin seljaka Fleminga je pohađao najbolje škole i u roku diplomirao St. Marys Medicinsku Akademiju u Londonu, te je postao poznat širom svijeta kao Sir Aleksander Fleming, pronalazač penicilina.

Godinama kasnije, sin onog istog plemića čijeg je sina spasao farmer Fleming zaradio je tešku upalu pluća, koja je u ta vremena bila isto što i smrtna kazna. Ono što mu je u tom trenutku spasilo život bio je Penicilin.

Pitate se kako se zvao taj plemić? Lord Randolph Churchill.

A kako li se zvao njegov sin? Sir Winston Churchill.

Neko je nekada rekao: ČINI DOBRO – VRATIT ĆE TI SE!
(Da, i: ČINI ZLO, NADAJ MU SE... )