Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 26. siječnja 2012.

Doček Swamija u zračnoj luci

Današnji dan je započeo kao i svaki drugi i nije se moglo nazrijeti da će biti išta poseban. Međutim, već negdje oko 10 sati netko me je sinila genijalna ideja: hajdemo svi svupa dočekati Swamija u zračnu luku u Frankfurtu koji bi se tijekom kasnog popodneva trebao vratiti iz Mauricijusa.

Vrlo brzo smo shvatili da bi nam bilo najjednostavnije iznajmiti autobus. Tako i bi. Nas oko 40ak i nekolicina gostiju smo se najprije okupili u hramu i pjevali Guru stotram, 108 imena Swamija Vishwanande te Guru arati. Nakon što smo se ukrcali u autobus nastavili smo molitvu pjevajući Narasinga Kavacham i Hanuman Chalisu. Nakon toga smo počeli pjevati bhajane.

Dolazak u zračnu luku nije umanjio žestinu pjevanja i tako smo sve dok se Guruji nije pojavio neprestano pjevali: Jai Jai Raaam Krishna Hari, Panduranga Hari, Narayan Narayan Jai Jai Govinda Hare, Gurudeva My Beloved Gurudeva My Master My Lord, Vishwanandam Brahmanandam...

Swami se pojavio sa smješkom na licu i Swami Vishwaanashuyananda mu je u ime svih nas dao vijenac sa ružama.

Prošetali smo se do autobusa i Guruji se ukrcao s nama. Pjevanje se i dalje nastavilo. U jednom trenutku je Guruji uzeo mikrofon te rekao nekoliko riječi o svom boravku na Mauricijusu, ali je isto rekao da mu je jako drago što je s nama. Na kraju je ipak nadodao da mu je drago što smo ga tako dočekali, ali da to ne činimo često.

Bilo mi je lijepo i ugodno cijelog dana vidjeti nasmijana i uzbuđena lica isčekujući trenutak kada ćemo su uputiti. Kuhinja je bila jako nadahnuta te su Mataji pripremile lijepu večeru koja nas je čekala na povratku.

Kao što se na slikama i vidi, iako je Guruji imao dug put, njegov izraz lica je skroz opušten i nasmijan. S nama će biti nekoliko dana i svi se radujemo što je ponovo s nama. Jai Gurudev!