Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 15. rujna 2011.

Swami Vishwananda u Splitu


SRI SWAMI VISHWANANDA je duhovni učitelj koji dolazi s otoka Mauricijusa. Živu u Njemačkoj i podržava sve ljude koji slijede duhovni put. Posvećen je duhovnom razvoju svakog pojedinca, bez obzira na religiju ili kulturu. Cilj Swamija Vishwanande je voditi ljude Božanskoj ljubavi koja se nalazi u svakoj osobi.

DARSHAN
Sri Swami Vishwananda putuje svijetom kako bi podijelio svoja učenja i darshan. Riječ „darshan“ izvedena je iz sanskristkog korjena „drsh“ vidjeti ili primiti pogled. Upotrebljava se kao naziv za viziju (ukazanje) božanskog u hramu, pogled duhovnoga majstora ili poštovane osobe. Darshan se prima u obliku pozitivne transmisije energije slične blagoslovu. Tijekom darhana, majstor, odašiljući Božansku ljubav, reflektria i doziva naše vlastito unutarnje svijetlo i ljubav koji leže uspavani u srcu svake osobe/svakog pojedinca.

Program na darhanu sastoji se od kraćeg govora, devocijskog pjevanja pjesama iz različitih tradicija i darshana (individualnog blagoslova).

Nakon šta primite Njegov darshan, Swami savjetuje da sjednete i krenete u nutrinu. Ljubav koju možete osjetiti prilikom dasrhana nije nešto izvana: to je vaša vlastita ljubav. Swamijeva je namjera probuditi spoznaju da svi imamo istu ljubav u sebi, učiniti je snažnijom, postati jedno s njom i tada je podijeliti sa svima oko nas.

Na darshanu ćete primiti prasad, što doslovno znači „milosni, blagoslovljen poklon“. Riječ je od drevnoj hinduističkoj tradiciji dijeljenja prasada u hramovima ili iz ruku prosvijetljenoga majstora; može biti bilo što, ali obično je nešto jestivo. Prasad na Swamijevom darshanu sadrži i vibhuti. Vibhuti je sveti prah i simbolizira čistoću Jastva. Sagorijevajući sve što nije bit, esencija, vibhuti ima iscjeljujuće kvalitete i može se nanijeti na tijelo ili popiti pomiješan sa vodom, ili nanijeti na čelo za meditaciju.


UPUTE ZA PONAŠANJE NA DARSHANU:

- Molimo da skinete obuću i ostavite je u predviđenom prostoru ili ispred.
- Molimo vas da ugasite mobilne i druge elektronske uređaje.
- Fotografiranje, kao i snimanje slike i zvuka nije dozvoljeno.
- Roditelji s malom djecom su dobrodošli. Molimo vas da pripazite da djeca ne ometaju događaj, ili da ih odvedete u drugu prostoriju za vrijeme Swamijevog govora kako bi Ga svi mogli čuti. Zahvaljujemo na suradnji.
- Molimo invalide s posebnim potrebama da to napomenu prilikom prijave na darshan.
- Na darshan se možete prijaviti preko stranice http://croatia.bhaktimarga.org , također je potrebno da se prijavite kako bi smo vas mogli smjestiti u skladu s vašim željama (sjedenje na podu ili na stolici) i kako bi smo se pripremili za broj gostiju koji će prisustovati tim događanjima, HVALA.
- Kućni ljubimci nisu dozvoljeni, osim pasa vodića.
- Unošenje hrane u dvoranu za darshan nije dozvoljeno.
- Molimo vas da slijedite upute kada stanete u red za darshan.
- U znak poštovanja prema Swamiju, molimo vas da odjenete prikladnu odjeću. (Šalovi će biti dostupni za žene ukoliko je to potrebno).
- Molimo vas da pripazite na osobne stvari jer mi ne možemo biti odgovorni za njih. Prljaga u prostoru za darshan ograničena je na jednu malu torbu po osobi.
- Prilikom primanja darshan držite oči otvorenima i skinite naočale kako biste imali dobrobiti od Swamijevog blagoslova u potpunosti.
- Priđite bliže Swamiju kad primate darshan kako se On ne bi previše naginjao prema naprijed, ali molimo vas da NE dirate Swamija, osim ako vas pozove.
- Tijekom darshana možete Swamiju postaviti pitanje, ali on traži da ono bude kratko. Swami ne odgovara na osobna pitanja (o sebi).
- Možete donijeti predmet na blagoslov npr. posvećeni kip, fotografiju (prijatelja, obitelji), brojanicu, knjigu itd.

IZNAD SVEGA, PRIMAJTE OTVORENOG SRCA.

Željeli bismo vas podsjetiti da je darshan JAVNI DOGAĐAJ i on je BESPLATAN. Kako bismo mogli nastaviti organizirati ovakva događanja, svaki je dobrovoljni prilog dobrodošao.

Ulaz za SATSANG će se naplaćivati 50 kn po osobi (ovim se pokrivaju troškovi Swamijevog dolaska i smještaja kao i bhaktija koji su u njegovoj pratnji, također se skupljaju novci za obnovu ashrama u Njemačkoj http://bhaktimarga.org/about/Shree_Peetha_Nilaya/intro


ZAHVALJUJEMO VAM NA SURADNJI.

Za sve ostale informacije molimo kontaktirajte nas na +385 91 733-9469