Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

ponedjeljak, 23. kolovoza 2010.

40-dnevna meditacija na Mahavatar Babaji-ja


Pozivam vas da u razdoblju od četrdeset dana odvojite vrijeme za tišinu, dok vas vodim kroz meditaciju usklađivanja sa mojom vibracijom. Ovaj poziv uključuje zajednički rad; meditiraj sa mnom radije nego da meditiraš na mene. Kada krenemo u 40 dnevno druženje, kada god poželiš, biti će ti lako uskladiti se na frekvenciju Mahavatar Babaji-ja. Jednostavnim usredotočenjem na treće oko i gledanjem mog relativnog lika u tvojoj srčanoj čakri, u kratkom periodu postići ćeš zajedništvo sa mnom. Ti ćeš znati koji timing je najbolji za tebe. Svatko ima svoj bioritam. Također možeš pozvati i druge duhovne učitelje koje voliš da se pridruže uz moju vibraciju.

1. Sjedni ispred oltara ili na mirno i tiho mjesto sa uspravnom kralješnicom. Bilo da se radi o joga položaju ili sjedenju na stolici, važno je da kralježnica bude uspravna.

2. Zatvori oči i usredotoči pažnju na Ajna chakru. Dopusti umu da iznosi svaku misao koja osvane u svijesti i pusti je da ode, ne zadržavaj se na misli. Jednostavno dopusti mislima da dolaze i odlaze bez napora kroz tvoju svijest, kao što oblaci bezbrižno plove nebom.

3. Kada se um umiri, polagano usredotoči svjesnost u srčanu čakru i fokusiraj svjesnost na spiritualno srce koje leži nadomak fizičkog srca.

4. Znaj, osjećaj i vidi sferu svjetla u spiritualnom srcu i daj si vremena da njeguješ tu svjetlosnu poveznicu sa mojom vibracijom.

5. Gledaj me kako sjedim u jogijskom položaju usred kraljevstva tvog srčanog centra. Kakogod da si svjesna, svjestan Mene, nema ni ispravnog niti pogrešnog poimanja mog lika. Mogu ti se objaviti kao vibracija, svjetlo, fizički oblik.

6. Mnogi od vas vidjet će moj relativan fizički oblik kako je prikazan u mnogim slikama širom svijeta, a koji je dan onima koje sam odabrao da komuniciram sa njima na Himalajima. To je sve u redu.

7. Sada ti pružam tulsi list, sveti bosiljak, koji nije fizičke forme već jednostavno vibracija svjetla koju koristim kao simboličnu gestu prijateljstva, sada kada meditiramo zajedno. Meditiraj sa mnom minimalno 10 minuta do idealno sat vremena ili više, svaki dan unutar 40 uzastopnih dana. Ako želiš, bio bih vrlo sretan da meditiraš sat vremena ili više dnevno unutar četrdeset dana.

8. Projicirao sam Atma kriyu u svijet kao tehniku zlatne zrake svjetla kroz učenja Sri Swamija Vishwanande. Oni od vas koji su inicirani u Atma kriyu i redovito je izvode, mogu uvrstiti ovu meditaciju u svoju svakodnevnu praksu sadhane izvodeći je barem 10 minuta.

One koji nisu inicirani u Atma kriyu Swamija Vishwanande, pozivam da po završetku 40 dnevne meditacije sa mnom pročitaju Poglavlja I i II te da razluče da li je Atma kriya tehnika spiritualne sadhane put kojim žele zakoračiti („Jedninstvo sa Božanskim“).

9. Šaljem vam ljubav neprestano. Na usluzi sam vam i čekam da donesete odluku da sjednete sa mnom i meditirate deset minuta ili više kroz 40 uzastopnih dana.