Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 25. veljače 2011.

Daršan u Koelnu


Ovo je slika sa daršana u Koelnu. Kako smo daršan imali u Sikh hramu tako smo svi morali imati pokrivala za glavu, kao što tradicija propisuje. Očekivali smo Swamija viditi u turbanu, međutim ipak se pojavio sa običnom vunenom kapom narančaste boje, naravno, u skladu s njegovon narančastom haljom.

Na daršanu je bilo preko 300 ljudi te je trajao pet sati. Swami je održao govor i spomenuo je kako se bliži Šivaratri te objasnio značenje festivala. Rekao je da je svrha tog rituala da pronađemo centar unutar nas i mir. Spomenuo je povezanost daha i mantru ham sa - koja kad se vježba sa dahom prelazi u hong so. Značenje mantra hamsa-soham je: ja sam To sam ja.

Atmosfera je bila prekrasna i glazbenici i pjevači su dali sve od sebe. Posebni gosti su bili vokalno instrumentalna skupina Anubhab koji su tradicionalni indijski glazbenici te su oni dali svoj važan doprinos glazbenom dijelu programa.

Put je bio naporan, naime ima dva sata do Koelna, zatim daršan koji je trajao do iza jedan sat ujutro, te povratak nazad. Stigli smo nazad u pet ujutro. Srećom imali smo ukusnu večeru nakon daršana tako da se ipak nismo vratili praznog stomaka natrag.