Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 10. prosinca 2009.

O Atma kriyi

Atma Kriya je poziv na jedno od najvećih ljudskih putovanja na koje itko može krenuti: putovanje u središte vašeg Bića. To mjesto zove se Atma. Atma je sanskrtski naziv za dušu; to je ono što stvarno jeste; ono što stvarno predstavljate. To je izvor vaših najviših potencijala. Tisućljećima su drevni jogiji putovali ovim istim putem u potrazi za svojim pravim identitetom. Stari Grci također su to znali kada su napisali „Spoznaj samoga sebe“ u Apolonov hram u Delfima. Poznavati sebe znači poznavati Svemir, jer ti si mikrokozmos makrokozmosa. To je tvoj najveći dar. Zapravo, ti si Dar.

Mahavatar Babaji je predao učenja Atma kriye Sri Swamiju Vishwanandi. Atma kriya je jako djelotvoran sustav joga vježbi koji je usidren u drevnoj tradiciji, ali prilagođen modernom načinu života. Brz napredak kroz Atma kriyu te prilagođenost obiteljskim ljudima razlozi su za njezino brzo širenje i popularnost.

Atma kriya sadrži programe koji mijenjaju život te pružaju transformaciju na svim razinama postojanja – fizičkom, energetskom, psihičkom, emocionalnom, intelektualnom i duhovnom. Duboka promjena je katalizator koji ponovno ujedinjuje našu ograničenu ljudsku svjesnost sa Dušom – a Dušu sa Kozmičkom Svjesnošću. Riječ Atma znači Duša, ono što uistinu jesmo te cilj spajanja s njom jest u otkrivanju našeg najvišeg potencijala kao ljudskog bića. Ispunjajući taj potencijal otkrivamo duboku ljubav koja se u nama nalazi. Kao što Sri Swami Vishwananda kaže, “Želim da ljudi vole na isti način na koji Bog voli.”, jer ćemo kroz ljubav promijeniti ovaj svijet, jer ljubav je osnova svih religija i duhovnih tradicija. Ljubav je nit koja nas spaja sa Božanskim. Ljubav bi trebala biti nit koja nas sve zajedno spaja kao ljude. Ali to se treba iskusiti na stvaran i dubok način, ne samo površno. To je uloga Atma kriye i Sri Swamija Vishwanande u današnjem svijetu.