Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 11. prosinca 2009.

Predbožićni koncert sa grupom Anubhab

Dragi svi,

Blizina je božićnih blagdana. U zraku se već osjeća božićni ugođaj. Gradovi i okućnice kite se božićnim i novogodišnjim ukrasima. Pripremaju se božićni darovi; šalju se božićne čestitke sa lijepim željama.

A mi u ašramu? Iako je zatišje i naočigled se ne vide neke velike aktivnosti ipak počinje se ćutiti u zraku nadolazeći blagdani, koji su za nas koji tu živimo, ispunjeni mnogim aktivnostima. Još se ne zna kakav će program biti. To je u procesu priprema. Znajući Swamija, na kraju će sve izgledati potpuno suprotno planiranome.

Ipak, već je dogovoreno, imat ćemo predbožićni koncert na kojemu će nastupati indijski trio potpomognut jednom njemicom koja je inače i njihov manager. Grupa je nama već dobro poznata jer od rujna, od kada smo se spletom neobjašnjivih okolnosti nekako povezali, traje naša suradnja. Naime, ovi razdragani indijski glazbenici su ujedno i naši učitelji indijske tradicionalne glazbe. Jedanput mjesečno mi odlazimo kod njih u Köln gdje jedan cijeli dan posvetimo glazbenom usavršavanju. Neki od nas poboljšavaju vokalne sposobnosti, drugi uče svirati table (indijski bubnjevi), a neki, pak, sitar (tradicionalni žićani instrument).

Ovo će biti njihov drugi koncert u Springenu. Prvi je toliko bio uspješan da ljudi sa nestrpljenjem išćekuju ovaj. Koncert će biti održan dana 22. prosinca u večernjim satima. Dan kasnije održat će radionicu za sve zainteresirane, a davati će i individulane poduke.



(Slijeva na desno: Souravbrata Chakraborty, Debasish Bhattacharjee, Cornelia Rave and Sambuddha Chatterjee)

Za sve vas koji nećete moći biti prisutni proslijeđujem i link njihove internetske stranice: http://www.anubhab.net/