Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

utorak, 4. svibnja 2010.

Bhu Devi 2010 - osobni osvrt



Dragi čitatelji bloga, ovogodišnja Bhu Devi yagna je završena. Slike poviše prikazuju Swamija te oltar. Više slika možete pogledati na poljskom blogu http://vishwananda-pl.blogspot.com/

Hvala Daksheshu koji je ovjekovičio ovaj događaj. Ovaj vikend smo ponavljali nekoliko tisuća puta mantru za Bhu Devi. Swami ju je nekoliko puta modificirao ali oprilike ona glasi Om Shri Bhumi Deviye Namah Om, ili u slobodnom prijevodu: Om duboki naklon poštovanoj Majci Zemlji. Yagna se održala na bivšem nogometnom igralištu pored budućeg hrama.

Kada sam u jednom trenutku bio u sobi lijepo je bilo čuti kako ozvanja cijelim kompleksom Shri Peetha Nilaya moćna mantra koju je Swami velikom brzinom ponavljao i slao po cijeloj zemlji.

Kraj programa je bio jako dojmljiv. Dok je Swami radio abishek na trima murtijima Lakshmi-Vishnu-Bhudevi veliko pljusak se spustio nad Springenom. Srećom šator je izdržao tu snagu. Swami je kasnije objasnio da su prognoze bile jako loše za vikend međutim Majka se ipak smilovala te tek pred kraj dala malo kiše za koju je Swami rekao da je bila veoma značajna.

Napravili smo malu meditaciju u kojoj smo svi morali zatvoriti oči, ispružiti ruke sa dlanovima prema naprijed te slavati pozitivnu energiju prema planeti zemlji koju smo trebali vizualizirati poviše glavnog kunda.

Nakon toga je Swami izrecitirao neke mantre te za to vrijeme svi smo bili u naklonu. Značenje istih je u tome da zamolimo Majku da nam oprosti sve naše negativnosti koje su utjecale na planetu.

I šlag na kraju: Swami je započeo bhajan-klasik - Hari Haraya te sve bacio u delirij. I sam je nekoliko puta poskočio na taktove bhajana. Ali izgleda da je i njega polako hvatao umor od siline energije i velikog angažmana oko cijelog projekta.

Zahvalio se na kraju svim stanovnicima ašrama na velikoj pomoći u realizaciji događaja ali i svim gostima.

Meni osobno je bio dojmljiv trenutak nakon programa kada smo Bhagyashri, Ambika i moja malenkost posluživali ručak (za one koji ne znaju nas troje smo kuhari u ašramu). Nismo ni primjetili da Swami sjedi u predvorju na domak našim pogledima. Pozvao je Bhagyashri te joj uputio zahvale na račun svih koji su spremali obroke.

Malo prije sam napisao da je i Swamija polako hvatao umor.... međutim to samo tako djeluje na trenutak. Kao što i obično biva nakon velikih programa on uvijek šeta naokolo pričajući sa gostima, pozdravlja se sa svima, uputi pokoji zagrljaj te beskraj blagoslova. Njegov osmjeh krasi njegovo lice te kroz njega otklnja svu nagomilanu tamu i negativnost kao i umor sa lica i očiju ljudi. Njegova magnetičnost toliko plijeni da je teško napustiti njegovo okružje, a da se čovjek ne osjeti obnovljen s vitalnošču, mentalnom jasnoćom i duhovnom okrepom.