Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

petak, 2. siječnja 2015.

Buđenje novog doba

Buđenje novog doba.
Sri Swami Vishwananda


Obavijest o novom logu Bhakti marge

Pošto se približava 10. rođendan Bhakti marge, došlo je vrijeme za novo doba promjene. Bhakti marga je oduvijek bila oličenje ujedinjenja ljubavi i Boga, nadilazeći sve religije i spajajući ljude iz svih dijelova zemaljske kugle. Sada, više nego ikad, vrijeme je promjene, kako unutarnje, tako i vanjske. Naša misija i cilj je da budemo na čelu te promjene, ulazeći u novo doba ljubavi i duhovnog rasta, koji je toliko potreban ovom svijetu. Sa svime time na umu, Sri Swami Vishwananda odlučio je da se logo Bhakti marge treba promijeniti kako bi odražavao obnovljeno uvjerenje promjene i duhovnog buđenja. 

Simbolika novog loga

Bijeli konj je simbol transformacije i novog početka. On obilježava povratak iz tame u svjetlost, putovanje iz naših umova u naša srca. Najpoznatije pojavljivanje bijelog konja dolazi iz hinduističkih šastri, koje tvrde da će Kalki, deseti avatar Maha Višnua, doći jašući na bijelom konju donoseći sa sobom novu zoru i kraj Kali juge. Baš taj preobražaj i napredovanje Sri Swami Vishwananada želi za ovaj svijet, a Bhakti marga se usklađuje prema Njegovoj želji uz pomoć novoga loga. Stari logo je služio da nas ujedini. Vjerujemo da će nas novi logo lansirati naprijed kao jednu veliku obitelj prema Božjoj ljubavi.

Elementi loga

Osim prethodno spomenutog bijelog konja, novi logo Bhakti marge sadrži i nekoliko drugih elemenata vrijednih spomena. Sada smo dodali i maha mantru Bhakti marge i Sri Sampradaye, Om Namo Narayanaya, u unutarnji dio loga. Božje ime najveći je i najmoćniji dar koji smo dobili za naš duhovni spas u ovom dobu. Ako ćemo doista ući u novo doba, onda želimo pokazati način na koji će to biti ostvareno; kroz neprestano ponavljanje Božanskih imena s ljubavlju.

Na vanjskim laticama loga možete vidjeti različite logoe i simbole, a svaki predstavlja različitu duhovnu tehniku Bhakti marge. Na primjer, pronaći ćete logo Atma Kriya Yoge, OM Healinga, Jednostavne meditacije, Mantra projekta jer su to glavne tehnike i vježbe koje nam je dao Swamiji kroz ovo prvo desetljeće Bhakti marge. Također ćete naći simbole za meditaciju i molitvu koje simboliziraju naš način života, duhovni put koji smo odabrali pod vodstvom našeg Satgurua. Simboli svjetskih religija koje smo prije koristili u centru starog loga također se nalaze na vanjskim laticama lotosova cvijeta. Bhakti marga će uvijek podržavati jedinstvo religija. Novi logo nastavlja odražavati taj stav. U ostalih pet latica na vrhu loga nalazi se tilak Bhakti marge, Školjka i Čakra gospoda Narayana te njegovi vječni bhakte i sluge – Garuda i Hanuman. Oni su simboli Guru parampare (tradicije Gurua), najvažnijeg elementa Bhakti marge do sada. Jedino kroz štovanje Gurua uspjet ćemo dostići svoje ciljeve. Ovi simboli služit će kao podsjetnik na to generacijama koje dolaze.


Posljednje, ali ne i manje važno, vidimo bijelog konja koji izranja iz lotosova cvijeta. Lotos je s razlogom naširoko korišten simbol u duhovnosti. Raste u močvarama i blatnim područjima, ali bez obzira na to, procvate u prekrasno i čisto cvijeće. To je ista borba s kojom se i mi suočavamo. Živimo u svijetu iluzije i tame, i naša jedna želja je uzdići se u svjetlost Božje ljubavi. Bhakti marga će sijati kao lotos usred tame svijeta. Sri Swami Vishwananada uvijek će biti tu da nas drži za ruke na tom putovanju, ali prvi korak mora doći s naše strane. Uhvatimo se za ruke kao jedna nova obitelj i uđimo u ovo novo doba ljubavi zajedno kao jedno, pod vječnim vodstvom našeg voljenog Satgurua, Sri Swamija Vishwananade.