Sri Swami Vishwananda - Hrvatska

četvrtak, 12. siječnja 2012.

Govor sa daršana u Shree Peetha Nilaya (29.12.2011.) - drugi dio


U drugim sferama, drugim svjetovima, u astralnom svijetu ima mnogo učitelja koji su dobri i koji nisu dobri. Oni koji nisu dobri često se tako prikriju i daju vam poruke koje napuhavaju vaš ego da posrnete (padnete). Zašto vam to govorim? Iduće godine neću govoriti o tome. Doći ćete direktno na darshan. Štogod sam želio reći već je objavljeno, zapisano je u knjigama i možete to pročitati. Budite oprezni. Došlo je vrijeme za praksu. Vidite, lijepo je slušati ušima. Kad vam netko laska, znate, uši su organi koji vole laskanje i vi ste sretni. Ali s tim laskanjem dolazi i uzdizanje ponosa. Zato budite oprezni. Kao što je Krishna rekao u Bhagavad-giti: „Ponudite sve Gospodu.“ Štogod čujete, štogod činite, samo je to Bog koji to radi za vas. Jer Bog ne bi dozvolio da stvarate da kozmička energija ne struji kroz vas, da ona ne struji kroz vas, biste li mogli učiniti nešto? Ne biste.

Budite na oprezu što čujete. Promatrajte što je u vama. Kao što sam ranije rekao, često kad učitelji preuzmu drukčiji aspekt i dođu... zašto mislite da su majstori zapeli u astralnome svijetu? Zašto ne odu u drugi svijet? Uobičajeno je da se majstori s astralnog svijeta uvijek vraćaju u fizički oblik kako bi pomogli ljudima. Ne ostaju rado u astralnome svijetu. Jer poznaju stanje uma ljudskih bića, a i vi ga poznajete, ne moram vam o tome govoriti. Budući da su majstori, znaju koliko na ljude utječe ponos, koliko na njih utječe um. Zašto bi onda oni, na takom visokom nivou razgovarali s čovječjim umom? Recite mi. Oni bi pomogli. Pomogli bi i onda bi... Obavit će svoj posao i pomoći, ali neće to činiti javno. Njima nije potrebno da njihovo ime bude poznato u javnosti. Mahavatar Babaji koji se nalazi ovdje na fizičkoj razini, ali u isto vrijeme pojavio i na astralnoj ravni i nitko nije znao za njega. Uz današnju tehnologiju mnogi su ljudi čuli za Njega, ali naravno to je i Njegovom milošću. U mnogim ste Ga životima vjerojatno susretali i primili Njegov blagoslov i milost – zato On želi da znate za njega u ovom životu. U isto vrijeme On je rezerviran, povučen. Nije dostupan. Teško je i za mene kad odlazim na susret s Njim. Nedavno je bilo ovako: nalazimo se negdje, ali On odluči (pomisli) s tog mjesta otići na drugo, zatim na iduće, i opet na iduće, i iduće dok konačno ne stignete do Njega. Mogao bi biti na mjestu gdje ste vi, iza vas. Ali nikada direktno, je ne želi.

Na taj način djeluju i astralni majstori. Oni rade incognito i pomažu ljudima. I onda kad čujete ovaj majstor mi je rekao ovo, onaj majstor ono, budite oprazni. Osobe koje vam prenose poruke, zašto vam prenose poruke? Tko je i zašto je ta osoba kvalificirana da vam predaje poruke? Tko je odredio nekoga da prenosi poruke drugima? Majstori su slobodni, ako vam majstor želi nešto reći, doći će direktno k vama i reći vam.

Kad primite poruku od majstora, to je vaša poruka, poruka za vas. Meditirajte na nju. Njegujte je u sebi, zadržite je u sebi. Pustite je da raste u vama jer štogod ste primili od majstora, ono je sjeme koje će proklijati i s vremenom rasti. Stoga ne morate pitati druge. Naravno, možete pitati gurua izravno ali ako guru kaže: „Ne, nije tako, zaboravi to.“. Ili kaže: „Da, tako jest, ali zadrži to tiho u sebi i meditiraj o tome.“, tada uvijek slušajte poruke koje primate.

Nije da ja ne govorim kroz ljude, nije da ne šaljem poruke. Šaljem, ali osobno. Štogod primite u snovima, meditirajte na to, nemojte samo izravno prihvaćati (shvaćati) to što ste vidjeli (u snu). Meditirajte o tome i pođite dublje u značenje stvari. Kad uđete dublje, otvorit ćete i srce. U tom će trenutku srce biti radosno (veseliti se). Neke su poruke jasne i izravne, imate san i direktno je primate. U trenutku buđenja snažno poruku osjećate u sebi i nema sumnje. Sumnjate li, meditirajte o tome i pođite dublje jer je značenje skriveno. Tada, kad to učinite, stvarno značenje poruke bit će vam otkriveno, za vas!

Takva je veza majstora i učenika. Nema posrednika između vas. Stoga, pokušajte ne uvijek slušati ljude, znate. Primite li nešto, njegujte to.

(nastavlja se)